Tapas, ägarbyte och flytt – fem matnyheter i JKPG

Först och främst ska jag vara tydlig med att förklara att det här med listor inte kommer att bli någon supervanlig grej här på JKPG Matguide. Även om jag tycker att det kan fylla sin funktion ibland är det ju faktiskt ganska tråkigt med, hehe.

I alla fall.
Här följer fem nyheter som på något sätt rör restauranglivet i Jönköping. Både positiva och negativa. Men mest positiva vilket nog bara kan betyda en sak – Jönköpingsborna gillar mat.

+ För ett tag sedan blev det klart att den asiatiska snabbmatsrestaurangen Mr Rice kommer att öppna på Atollen. Snabbmat är väl inte jättekul, men kul med asiatisk snabbmat i alla fall.
Förhoppningsvis kan Mr Rice bjuda på bra råvaror, ”äkta” asiatiska smaker och något helt unikt för Jönköping.

+ Hasse på Sjökanten, som Henrik Cato recenserade här, kommer att byta ägare. Eller det är i alla fall vad den nuvarande ägaren hoppas när hon nu säljer restaurangen. Försäljningen förväntas ta drygt ett halvår och under den tiden kommer verksamheten att fortsätta som planerat.

+ Ännu en tapasrestaurang (suck….) ser ut att möta Jönköpingsborna under hösten. Det är på Tändsticksområdet, vägg-i-vägg med Tegel och i Röda korsets gamla lokal (till vänster på bilden ovan), som Aydin Tassel kommer att öppna en restaurang med fokus på spansk mat med tapas och pinchos. Spännande, men lite tråkigt kanske (här är lite mer tankar om alla tapasrestauranger).

+ Tommy Myllymäkis ”restauranggrupp” förändras och i samband med det flyttar Jönköpings Matbolags cateringverksamhet till Spira. I Matbolagets lokal flyttar Taste of Beirut, som i nuläget finns på Torpa nära nya Munksjöstaden, in och utökar sin verksamhet.

+ La Vinoteca Ruedas har varit stängt för ”renovering” ett tag men nu är det äntligen klart vad det är som händer bakom de stängda dörrarna. Det nya konceptet, som kallas Peppinos Deli (till höger på bilden ovan), ska erbjuda take and bake-pizza (du bakar klart pizzan hemma) och kallar sig för pasteria och pizzeria. Kan bli ett spännande koncept, bra läge är det i alla fall.

Lämna ett svar