Spretiga smaker i USA-inspirerad miljö hos Texas Longhorn

Den som har läst lokaltidningen JP.se de senaste åren har inte missat turerna kring gamla Texas Longhorn (numera Grill) i Filmstaden-huset och Texas Longhorn på central nivå. Efter en längre rättslig process fick Grill till slut rätt och fortsatte driva sin verksamhet. Men den här recensionen ska inte handla om Grill, som ju recenserats tidigare (här), utan nu är det ”nya” Texas Longhorn som har besökts.

För det var ju så; Texas Longhorn i Filmstaden blev Grill och då öppnades ett nytt Texas Longhorn på andra sidan gatan. Logiskt…

Vårt besök den här tisdagen är spontant och min hund är med så vi ringer innan besöket och undersöker hund-gästvänligheten samt bokar ett bord. Vi får veta att vanligtvis är hundar inte välkomna, men det förutspås bli en lugn kväll så han är välkommen. Schysst, tycker jag!

Så med förväntan om en lagom fylld restaurang traskar vi in i lokalen som ligger bredvid Juneportens ingång. Till vår förvåning är det inte en enda gäst i lokalen, så vi får fritt välja bord. Jag gillar lokalens inredning och den är väldigt lik både den tidigare och andra med samma stil. Det är industriellt, mycket skyltar med budskap från USA och en mix mellan höga och låga bord.

På menyn finns ett gäng burgare, ribs, köttgryta och lite annat. Vi väljer att börja med ett snack och beställer in Cheddar & Bacon Spread. När den lilla skålen serveras kokar den och det märks att den är nytillagad (kanske ny-micrad till och med…). I den lilla skålen ligger färskost, cheddar och bacon. Till serveras en bit rostad toast. Vi doppar brödet i ost-blandningen och bränner oss snabbt i munnen. Hur det smakar? Gott, mycket ostsmak. Det är lite snålt med bröd, så det är svårt att fiska upp all ost-blandning. Men detta är inget förrättssnacks som sticker ut, det är vad det är.

Till varmrätt väljer jag en hamburgare vid namn Haninge’s Redneck Burger. En burgare med en hel del topping och som serveras med antingen tater tots eller pommes. Jag väljer det förstnämnda och är väldigt glad för mitt val när maten serveras.

Tater tots är en typ av friterad potatis. Påminner en hel del om potatis-kroketter som vi ofta åt när jag var liten. De är krispiga på utsidan och mjuka på insidan. Ett perfekt tillbehör!

Burgaren då? Den söta och krispiga löken, de två olika såserna, cheddarosten, baconen, koriandern och den smashade gurkan är gott som helhet. Men det är svårt att identifiera varje del och förstå deras roller i helheten. Brödet som ligger längst ner är lite hårt och har nog legat för länge innan burgaren monterades färdigt. I övrigt tycker jag stekytan på köttet är bra, den smashade gurkan tillför något extra och hettan mellan Heinz firecrackersås och sticky korean bbq-såsen är väl avvägd. En burgare som är allt annat än klassisk.

Under både för- och varmrätt har ytterligare gäster kommit till restaurangen. Men det är långtifrån fullt. Vi sitter en stund och pratar innan vi landar in i att en efterrätt nog är på sin plats. Vi får rekommendation av personalen att testa Mud Caramel cake som serveras med glass, så vi kör på den.

Snabbt efter beställning serveras en dessert som även den känns nymicrad och är vältoppad med kolasås. Kakan är förmodligen färdig-köpt och är inget speciellt men god. Som helhet en väldigt söt dessert som möter en isig glass. Det är varken det bästa eller sämsta jag har ätit, men ligger väl närmare kategori två.

När kvällens sista måltid är uppäten lämnar vi Texas för den här gången. Det är inget nytt favoritställe vi har besökt och jag håller nog Grills atmosfär, mat och service högre. Men det är okej. Är du sugen på burgare och vill testa en ”roligare” sort i en spännande lokal, så är det här ett trevligt ställe.

STÄLLET – 4

Jag gillar lokalen! Det finns mycket att kolla på och prata om vid samtalsämnesbrist.

SERVICE – 3

Den är bra? Trevligt, snabbt och personligt med rekommendationer.

MATEN – 2

Det duger men inte mer är väl en bra summering. Hamburgaren är kvällens stora behållning och både förrätt och dessert hade jag kunnat vara utan.

SLUTBETYG – 3

Det blir en trea i slutbetyg till Texas Longhorn. Det är varken mer eller mindre men lokalen höjer upplevelsen och servicen är också bra. Maten går att önska mer av.