Här var det tapas!

augusti, 2015

Sommaren har passerat och restaurangerna runt området Atollen har nu öppnat upp för hungriga gäster. I juli skrev jag ett blogginlägg där jag försökte sammanfatta vad det är som händer på området och vilka restauranger och kaféer det är som öppnar.

Nu har nästan alla öppnat.
El Gordo öppnade den senaste veckan och Jönköpingsborna har nästintill vallfärdat till tapasrestaurangen. Om det beror på att det finns en stor chans (risk?) att se och/eller träffa HV-spelare eller om det handlar om maten, låter jag vara osagt. Några reaktioner som har setts på sociala medier är i alla fall: ”Grymt ställe”, ”Riktigt fint”, ”Bra mat”, ”Små portioner”, ”Jättebra service, ”Inte så bra service” och ”Trevlig atmosfär”, ganska blandat som ni ser…

Veckorna innan El Gordo öppnade var det även dags för NEO att öppna upp igen, men med nya ägare i form av Jens Markulf (till vänster på bilden ovan) och Per Samuelson. Även dit drog sig väldigt många Jönköpingsbor och den nya menyn med tapasrätter med inspiration från Barcelona och Rom, samt en pizzameny verkade gå hem.

Och på de här öppningarna finns det ju en hel del reaktioner förstås. För mig är det framför allt två som dyker upp i huvudet: 1) KUL, att Jönköpingsborna besöker nya ställen och uppenbarligen är sugna på nya restauranger – trots utbudet som redan finns. 2) FASEN vad tråkigt att Munksjöns norra strand nu blir något slags tapasställe.

Missförstå mig rätt. Jag älskar tapas. Tapas skapar en social måltid och är ett bra sätt att umgås. Smidigt med smårätter som gör att man kan äta lite av allt och trots det bli mätt. MEN – varför öppnar allt samtidigt och typ på samma ställe?
Hade det inte varit roligare med någon annan typ av restaurang? Självklart är det svårt att veta vad konkurrenterna kör för koncept innan man öppnar, men ändå. Vill man inte vara unik?

Jaja. Jag är egentligen inte negativ till de här öppningarna så tro inte det, det är jättebra att nya ställen öppnar – och det är kul att de gör det vid Munksjön. Och jag ser redan nu framemot att besöka både El Gordo och nya NEO. Tror att det finns potential till högt betyg… 🙂

  • Reply
    JKPG Matguide
    september, 2015 at 16:11

    […] + Ännu en tapasrestaurang (suck….) ser ut att möta Jönköpingsborna under hösten. Det är på Tändsticksområdet, vägg-i-vägg med Tegel och i Röda korsets gamla lokal (till vänster på bilden ovan), som Daniel Islann kommer att öppna en restaurang med fokus på spansk mat med tapas och pinchos. Spännande, men lite tråkigt kanske (här är lite mer tankar om alla tapasrestauranger). […]

Skriv en kommentar

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *