Uteserveringshäng på Pampa – trevligt på ny yta

El Gordo har utvecklats och startat en extra uteservering på Lillsjöplan, den tidigare döda stenyta har nu fått en servering som livar upp.

Även om El Gordo driver stället så skiljer sig meny och utbud. På Pampa, som de kallar sin satsning, är det lite mer; ska vi kalla det enklare uteserveringsrätter och alltså ingen tapas.

Pampa öppnade lagom till fotbolls-EM och de visar matcher på storbild, men har även andra arrangemang så som liveband och DJ:s.

Jag har testat rätten Fried chicken sandwich. det är en perfekt rätt i en bar med en öl. Krispig kyckling på bröd och rejäl portion. Smakerna sitter där och det känns som en bra ”hänga-med-polare-med-gött-snack-och-kolla-påfotboll”-rätt. Det är inte fine dining men det är rätt i denna miljön.

Övriga menyn har jag inte testat än. Klart prisvärd med sina 155kr.

Servicen är på lite lägre nivå än inne på El Gordo, men är normal nivå för en uteservering.

Personalen är trevlig men det är mer beställa i baren än bordsservering. Minus i min bok att man inte kan få vanligt kranvatten, utan bara vatten på flaska.

Personligen är jag glad att ytan används och det blir liv.

STÄLLET – 3

Standard-uteservering med tak. Inget som saknas men inget unikt.

SERVICE – 3
Service är som förväntat, men att man inte kan få vanligt vatten drar ner det en pinne.

MATEN – 4

Det är vad du förväntar dig på en uteservering av det här stuket, det är både prisvärt och smakar gott.

SLUTBETYG – 4

Det väger mellan 3 och 4, men jag ger det en fyra för maten och att våga satsa. Fixa vanligt vatten så är det en enkel fyra.