Lyxig avslutning på helgen

Vox Hotel har i november funnits ett år i Jönköping och det är faktiskt första gången som jag testar brunchen.

Det är trendigt, modernt och det första man gör är att mötas av tjejer i korta svarta klänningar med små handväskor (?) som käckt hälsar oss välkomna. De ger oss en guide i hur brunchen fungerar och innan vi får vårt bord får vi gå till receptionen för att välja vad vi vill ha till huvudrätt.

För Vox har ingen vanlig brunch, man får nämligen äta förrättsbuffé, beställa huvudrätt och sedan avsluta med en efterrättsbuffé.

Som nästan alltid är det fullbokat och vi får ett litet bord mitt i smeten där det är både trångt och mörkt. Vilket är sådär när man har med sig en 5-åring som har svårt att sitta still.

Jag förstår att man eftersträvar en avspänd miljö och man har tydligt profilerat sin önskan om att bli ”Jönköpingbornas nya vardagsrum”, men jag vill gärna se mitt sällskap och vad jag äter. Något jag verkligen inte vill känna är bordsgrannens armbågar i sidan när hen skär sin mat.

Men förrättsbuffén är gedigen och det finns allt ifrån flertalet vegetariska alternativ till plockmat, ostar och en farligt god räkröra. Köerna är långa, men faten fylls på hela tiden och det går smidigt att få maten.

När vi har ätit klart förrätten kommer en servitris och plockar bort tallrikarna och meddelar samtidigt köket att vi är redo för våra huvudrätter. Bara ett par minuter senare är maten klar och vi får in en entrecôte som i sin enkelhet är riktigt bra.

Avslutningsvis är det dags för den lyxiga efterrättsbuffén. Till 5-åringens stora förtjusning finns det både chokladfontän och pannkakor. Styrkan är dock att det finns något för alla, vare sig man vill ha några karameller till kaffet eller frossa loss på pajer och kakor.

Prisnivå:
Priset 199 kronor kan tyckas saftigt, men då ingår måltidsdryck och kaffe. Ett stort minus är att barn betalar fullt pris.

Stället:

Trevlig inredning med öppet kök. Tyvärr är det mörkt och trångt i restaurangdelen.

Service:

Oklanderlig service. Ett väldigt trevligt bemötande.

Mat:

Varierat utbud. Det finns något för alla preferenser.

Slutbetyg:

Bra mat. Bra service. Bra brunch. Vox Hotel är väl värt ett besök. Men ett tips, boka fönsterbord.

Lämna ett svar