Hej, jag är också ny här!

Nu för tiden skriver jag mest formella mejl, drar iväg en och annan tweet, försöker skriva något fyndigt på Instagram eller formulerar rutiner på jobbet.

Så när Alice frågade mig om jag ville skriva för JKPG Matguide jublade jag. En chans att få skriva något annorlunda men också ett sätt att få ett legitimt skäl till att äta mig igenom Jönköpings växande restaurangutbud.

Jag är född och uppvuxen i Huskvarna och valmöjligheterna där bestod väl mest av Thögersens grill, Biblos och Huskvarna Stadshotell. Vi får inte heller förglömma den riktiga skolmatsalen för oss Sandaelever, Pizzeria Jamaica vid Huskvarna Station.

Vem är då jag?

Jag heter Ellinor Magnusson, bor i Jönköping med min man och 5-åriga dotter.
Vanligtvis arbetar jag som rektor i grannkommunen Ulricehamn. Min vardag består därför mestadels av antingen skolmat eller dagens lunch. Det innebär att jag i princip har varvat det snäva restaurangutbudet som finns i Ulricehamn. Flera gånger om.

Min egen matlagning kanske vi ska tala tyst om, jag har mina paradrätter men uppskattar desto mer bra käk och speciellt när någon annan har tillagat det.

Det finns två saker som jag aldrig tackar nej till i matväg och det ena är skaldjur, det andra är efterrätt.

Till sist är det väl lika bra att erkänna, ja, jag är kräsen när det kommer till mat!

Lämna ett svar