Ett lunchställe med potential

Att byta arbetsplats kan bli ett ypperligt tillfälle för att utforska och hitta nya restauranger. Så har det blivit för mig som sedan ett tag tillbaka nu huserar på Ljungarums Industriområde under arbetstimmarna.

Vad har jag då hittat under den här första tiden? Ja, ett par ställen faktiskt. Några som jag inte visste fanns, några som har imponerat och några som har blivit en besvikelse.

På Industrigatan ligger Bangkok kök, en lunchrestaurang som faller inom den första av de ovannämnda kategorierna. På min arbetsplats går den under smeknamnet ”Thaistället”, men det avslöjar inte särskilt mycket om vad stället erbjuder.

Utan att direkt veta antar jag att grundtanken med Bangkok kök är att erbjuda en snabb lunch som består av rätter ur det thailändska köket. Lunchen består av en buffé som, den dagen jag besökte, bestod av bland annat friterad fisk, vårrullar, nudlar, wok och ris. En bra blandning och mycket av en ”klassisk” asiatisk buffé. Tyvärr.

Nu är jag inte expert på det thailändska köket och jag har inte heller smakat någon klassisk rätt på plats i Thailand – men enligt vad jag har hört finns det thailändska maträtter som är riktigt bra. Därför kan jag tycka att det är synd att Bangkok kök inte har satsat fullt ut på det, utan istället blir ännu en asiatisk bufférestaurang. Att de utöver den Thailand-inspirerade (?) buffén även serverar svensk husmanskost gör mig både förvirrad och besviken. Förvirrad för att svensk husmanskost inte har några släktskap med Bangkok (borde ju inte ha det i alla fall…) och besviken för att de som driver restaurangen uppenbarligen tänker att thailändsk mat inte räcker för att få lunchgäster.

Men men. Maten smakade gott och det var faktiskt mer smakrikt än vad en asiatisk lunchbuffé brukar vara… Det kanske inte säger jättemycket om maten, men det var en okej lunch (= det gick snabbt och jag blev mätt).

Jag tycker att idéen är god med en lunchrestaurang som serverar thailändsk mat, men det når helt enkelt inte riktigt hela vägen fram. Det finns med andra ord gott om potential.

Lokalen då? Här skulle jag också säga att det finns en stor dos potential.
Matsalen består av två delar; den ena med utsikt mot parkeringen med stora fönster och då också mycket ljusinsläpp. Det var ett trevligt inslag och fick den i övrigt tråkiga lokalen (gult trä är inte supernice) att kännas speciell.

Jag tror att ni redan har förstått hur jag kommer att sammanfatta det här?
Bangkok kök var okej och är en restaurang som helt klart att chans att bli något bra. OM man nyttjar lokalen och låter den thailändska maten spela huvudrollen.

Prisnivå:
79 kronor för lunchbuffén. Ett bra lunchpris tycker jag och buffén tillsammans med smör, bröd, salladsbuffé, räkchips, dryck, kaffe/te och kaka ingår.

Stället:

Det är okej.

Service:

Väldigt tillmötesgående och trevlig personal.

Mat:

Jo, men det var gott.

Slutbetyg:

Ett medelbetyg till ett lunchställe som jag tror kan bli betydligt bättre.

Lämna ett svar