Spiras brunch är inte tillräckligt bra

Spira, Spira, Spira… Här har ni en möjlighet att erbjuda en riktigt riktigt bra brunch i Jönköping, men det är inte tillräckligt bra.

Ja, kraven är höga men på något sätt tycker jag att Spiras brunch förtjänar höga krav. De har serverat brunchen i några år nu och den borde vara av högsta klass. Många saker är bra, men detaljerna som kunde höja brunchen till rätt nivå håller inte.

Låt mig förklara.
Senaste jag recenserade Spiras brunch i januari 2017 så fokuserade jag på avsaknaden av dryck. Och det är fortfarande väldigt torrt… Du får ett glas cider när du betalar och sedan finns vatten med frukt i och kaffe på buffén. Inget mer. Ingen juice. Ingen smoothie. Inga vitaminshots.
Dåligt, tycker jag.

Från generellt dryck till kaffet. Det är gott, så inget fel på smaken men genom att ha det på buffén och som enda dryck blir det ett jäkla springande fram och tillbaka. Varför inte steppa upp och låta gästen beställa kaffe eller te vid bordet och sedan servera i en kanna? Bara det skulle eventuellt göra priset 225:- lite mer rimligt.

Maten då. Buffén består av allt möjligt – sallad, potatis, äggröra, köttbullar och en hel del annat. Innehållet är gott men det är synd att det saknas skyltar till maten och någon att fråga. Hur svårt är det att märka ut vad som serveras?

Och det här med detaljerna. På buffén står glas med yoghurt och någon nötblandning/Granola/müsli. Men det är inget mer? Ingen honung och inga färska bär. Ytterligare en sak som skulle hjälpa att motivera priset på brunchen.

Utöver den ”vanliga” maten finns även en dessertbuffé. Generös och jag gillar blandningen av frukt, kakor, bullar, godis och efterrätter. En av höjdpunkterna är de belgiska våfflorna. Du får välja mellan olika ”färdiga” toppings, bland annat en med kaffeglass. Tidigare när jag har varit på Spira har våfflan gräddats framför mig – det är nice. Den här gången togs den ut från ett skåp under bänken – inte lika nice. Återigen detaljerna.

Sammanfattningsvis då. Jag tycker INTE att Spiras brunch är värd 225:-. Tyvärr. Jag hade älskat att få sitta i den fina lokalen och blicka ut över Munksjön och samtidigt avnjuta en brunch som var KLOCKREN. Men nu är det inte så och det ger egentligen bara en slutsats; Spira är inte tillräckligt bra på brunch.

Lämna ett svar