Allt handlar om pizza

Jönköpings restauranger har ju blivit smittade av någon slags Italien-sjuka. Gott förstås, men det blir också lätt enformigt. Något som går att göra på minst tusen sätt och som starkt förknippas med just Italien är pizza.

Här är fyra ställen i Jönköping som serverar pizza på HELT olika sätt. Happy pizza!

+ Evergreen
Klassisk pizzeria med allt från kebab till tonfisk som topping. Nyrenoverat under sommaren och nu starkt förbättrad inredning med fina detaljer från Jönköping. Bra jobbat, Evergreen!

+ Ciro
Jönköpings mest hypeade italienska restaurang? Kanske, antagligen, absolut.
Jag recenserade deras pasta för ett tag sedan och skrev då att jag var sugen på pizzan. Nu har jag testat en pizza med gorgonzola, päron, valnötter och honung. Och vad ska jag säga? Det var inte wow. Men helt okej-gott. Kanske räcker det?

+ Stuk
Om Ciro är Jönköpings mest hypeade italienska restaurang är Stuk definitivt Jönköpings mest hypeade kafé. Här känns allt genuint och pizzan med löjrom är så jäkla god. Kaféet är väldigt ”rätt i tiden” (det vill säga modernt) och som en följd av det är pizzan ganska liten, vilket drar ner betyget. Kanske går det att beställa den som familjepizza för att verkligen bli mätt? Den här pizzan vill jag äta om och om och om och om och om igen.

+ Dornacci
Lunchpizza kan vara svårt. Den ska inte vara för stor (matkoma är ju inte optimalt på eftermiddagen) och prisvärd. Och här har Dornacci lyckats bra – deras pizza är en av de bättre för just lunch. Botten är tunn och knaprig. Bra balans av topping, som i mitt fall bestod av bland annat mozzarella, chèvre och valnötter, och även om Dornacci är en del av Asecs foodcourt är det inte så stressigt i lokalen.

Lämna ett svar