Ljusterapi och våfflor, men torrt på Spira!

Vi på JKPG Matguide har recenserat Spiras brunch ett antal gånger. Mycket tack vare att det är en av få ”riktiga” brunchställen i Jönköping. Inför det nya året har man bytt brunchmeny, så sjävklart passade jag på att smyga dit…

Spiras brunch är endast öppen söndagar 11-14 och det verkar gå helt okej att bara droppa in, men boka är väl att föredra. Som ni säkert vet är Spira en lokal med stora fönster och mycket ljusinsläpp och det är just därför ett perfekt ställe för ljusterapi i mörka januari.

När man har betalat blir man tilldelad ett glas med alkoholfri cider. Sedan står buffén uppdukad utmed baren. Här finns sallader, äggröra, bacon, korv, lax och mycket mer. Matutbudet är bra. Det är en blandning av klassiska och nya smaker.

I den bortre delen av baren står desserterna uppdukade. Här finns créme brulée, mousse, paj och mycket annat. Men framför allt så finns det Belgiska våfflor – en kock står nöjt och fixar nybakta våfflor och som topping finns det tre val. Jag valde chokladmousse och vaniljglass och var inte besviken om vi säger så…

Till maten serveras kaffe och cidern du fick i entrén. Men det är här min lilla kritik kommer… Varför erbjuds inte mer dryck? Vid kaffet skulle det till exempel kunna stå juice, vatten och kanske smoothie? Det hade höjt Spiras brunch till en högre nivå.

Prisnivå: 195 kr per person, barn under 12 år äter gratis (!). Ett högt pris, men jag tycker att våfflorna gör det okej.

Stället:

Spira är väldigt fint. Särskilt när den första vårsolen (?!) tittar fram och bländar gästerna.

Service:

Personalen i köket är supertrevliga, men serveringspersonalen tycker jag nog kan bättre.

Mat:

En stark fyra.

Slutbetyg:

För mig är det här en femma egentligen, men den sista stjärnan faller bort på grund av bristen på dryck…

Lämna ett svar