Stabilt fredagsmys på Tegel (Gästrecension)

Här kommer en gästrecension, gjord av Linda Gladh. Linda driver även en egen blogg som är full av goda recept, tankar om träning och livet. Godatankar.com heter den, kika in där vettja

Vill även du göra en gästrecension, eller börja blogga för oss? Kontakta oss på hej@jkpgmatguide.se

Här kommer Lindas recension:

När man ska gå ut en fredagskväll för att äta lite gott och umgås så har jag några favoriter jag väljer mellan – N.E.O, Brasseri Park och Galleri Tegel står högt på listan, alla med en trevlig miljö, lagom prisnivå på maten och en mysig känsla över sig. Den här kvällen föll valet på Tegel, där det funkar lika bra med en middag för två som om man är ett helt gäng som ska ut och äta.

Inredningen på Tegel är mysig och ombonad, sitter du i deras första del har du köket som en öppen och central punkt, något som känns både fräscht och välkomnande, och i deras andra del har du en stor öppen lösning med själva galleriet på balkongen en trappa upp.

Tegel har ju sitt eget koncept – en Qul Kväll – som i princip går ut på ett antal små förrätter följt av en huvudrätt, den stora skillnaden är här att du inte kan välja vare sig förrätter eller varmrätt. Däremot kan du självklart ange saker du är allergisk mot, eller som jag gjorde för kvällen, be att få menyn gravidanpassad. Trots att jag tillhör den kategorien av människor som kan dreggla över en meny redan ett par dagar innan jag ska gå ut och äta så älskar jag verkligen det konceptet – det gör att man får äta något man kanske inte hade valt annars och dessutom upplever jag att maten oftast är väldigt genomtänkt och vällagad.

En av de få sakerna man KAN beställa för sig är deras musslor, perfekt om man nu bara vill ha en lite lättare måltid. Konceptmåltiden ”en Qul Kväll” anpassas genom att du får välja storlek på den – small, medium eller large – vi valde medium vilket innebär 5 mindre förrätter/starters och en huvudrätt, följt av en pralin till kaffet.
Som första huvudrätt fick vi en lök- och pumpasoppa att värma oss med, mustig och smakrik var det en perfekt start i ett riktigt ruggigt väder. Därpå följde en trio av tapas i form av en crostini med ryggbiff, pepparrotskräm och inlagd rödlök, ett fröknäcke med rökt havsaborre och en crostini med en konfiterad äggula. Den sistnämnda var jag mest nyfiken på, för det är något jag aldrig ätit, men den saknade jag något salt till, däremot var de två andra tilltuggen oerhört goda och välbalanserade.

Som sista förrätt kom de obligatoriska gratinerade musslorna in i bilden, den här gången med smak av paprika. Det här är ju en av Tegels paradrätter, de är alltid goda och serveras med ett gott surdegsbröd att doppa i spadet och den här kvällen var inget undantag.

Huvudrätten bestod av rosastekt ankbröst med en liten potatisbakelse och rödvinssky. Anka är en favorit hos mig och den här var perfekt tillagad och hade gott sällskap på tallriken av grönsaker och den goda potatisbakelsen.
Till kaffet serverades en liten chokladtryffel med ett hallon och en klick dulce de leche, precis lagom för att man ska döva sötsuget!

Servicen på Tegel är, tja bra. Som man egentligen bör förvänta sig att en service ska vara, med servitörer som har koll på maten och är trevliga utan att vara påträngande, men kanske inte så jättemycket därutöver – vilket jag i och för sig inte tycker behövs på den här typen av lite mer avslappnat ställe.

Tegel är och förblir en favorit när man vill ha en opretentiös kväll med god mat till ett vettigt pris.

Stället:

Älskar att köket är öppet, och den gamla industrilokalen (?) känns som den matchar maten perfekt.

Service:

Bra service helt enkelt!

Mat:

Funderade lite på om man skulle ge Tegel en femma, för de gör ju sin grej så bra, men det känns som det blir lite fel med – för Tegel levererar alltid en riktigt bra fyra.

Slutbetyg:

Tegel får en stabil fyra och levererar upp till mina förväntningar, som vanligt

Lämna ett svar