Slutet gott, allting gott på El Gordo!

Ibland kräver en restaurang fler än ett besök innan det går att ha en åsikt. Så var fallet med El Gordo. När jag testade det första gången i januari 2016 förväntade jag mig att trilla av stolen, det gjorde jag inte och skrev det här.

Under andra besöket på El Gordo kan jag inte påstå att jag trillade av stolen MEN jag är betydligt mer positiv efter den här måltiden! Anledningen? Det kändes som en hel del saker var bättre.

Inredningen är oförändrad efter starten och jag tycker fortfarande att den verkligen skapar en känsla om att vara utomlands. Stort plus i min bok!
Servicen var betydligt bättre den här gången. Nu var personalen personlig, engagerad och kunnig. Vår servitris kom med bra tips på rätter, ”störde” oss lagom mycket och kändes som helt rätt person på rätt plats.

Maten då? Jag och mitt eminenta sällskap valde att dela på ett gäng tapas. Vi beställde El Gordos charkbricka, Pimentos de Padrón (Stekta chilifrukter med salt), Tataki de atun (Halstrad tonfisk med soja, ingefära, vitlök och wasabicremé), Hamburguesa (Liten hamburgare med manchego, picklad lök och aioli), oliver och manchego-ost.
De ”enkla” sakerna bland de här rätterna var bra, men det är inte så svårt att misslyckas med Pimentos, charkbrica, oliver och manchego-ost.

Tonfisken med soja, ingefära, vitlök och wasabicremé var väldigt god med en perfekt balans mellan de olika smakerna. Ett bevis på det är att rätten var uppäten långt innan en bild hann tas…
Vid förra besöket på El Gordo var hamburgaren torr och inte så kul, den här gången var den dock något helt annat. Saftig, smakrik och en trevlig del av tapasrätterna.
Till dessert delade vi på en superminiliten Crème Katalan som avrundade måltiden på bra sätt.

Så, slutsatsen av det här: Slutet gott, allting gott och ibland kräver en restaurang fler än ett besök!

Stället:

En väldigt fin lokal som känns spansk och internationell och inte alls som Jönköping.

Service:

Toppklassig service!

Mat:

En stark fyra för bra mat!

Slutbetyg:

Så blir det en femma den här gången!

Lämna ett svar