Vill du starta restaurang eller kafé i Jönköping? Kolla här!

Kanske är du sugen på att öppna restaurang eller kafé i Jönköping?
Kul! Och genom att lite snabbt söka av Blocket var det faktiskt väldigt lätt att hitta några matställen som är till salu.

Men – ett tips bara: Tänk inte att det är enkelt att driva restaurang och att du kan satsa på skräpråvaror och då skapa skräpmat. Gör det istället ordentligt, satsa på fina och bra råvaror och skapa magiska maträtter som får Jönköpingsbor och besökare att vallfärda till just din restaurang eller kafé.

Okej, en sak till. Satsa på att ha bra service, har du otrevlig personal gör det nämligen ingenting om din mat är fantastisk. Är ni otrevliga kommer ingen att gå tillbaka…

I övrigt: Kör, säger vi!
Kombinationen Jönköping och mat är ju nämligen helt magisk.

”Genuint mysigt café AAA läge”
Länken ovan är annonsen för vad jag tror är Kaffebönan. Det framgår inte i annonsen om det är just Kaffebönan men beskrivningen känns som ja, det är nog det.
Vad är Kaffebönan då? Jo, ett mysigt och klassiskt kafé med en fin innergård.

”Välkänd kvarterskrog på Söder”
Är du mer sugen på pub eller kvarterskrog? Då är det här annonsen för dig! Tweeds Inn på Klostergatan är till salu – tråkigt förstås, då det är ett stammisställe för mig, men jag hoppas att en ny ägare tar hand om det.
Tweeds Inn renoverades 2014 efter en brand och har nu en klassisk pubinredning, rutiga tapeter, fåtöljer och så vidare. Tweedan är även supporterpub för Jönköpings Södra.

”Cafe A-läge”
Nära Munksjön och populära bryggan ligger Honeycomb. Kaféet är ensam i Jönköping med att servera frozen yoghurt med alla möjliga typer av topping. Serverar även kaffe, våfflor och lite fika.
Det jag tror om Honeycomb är att man måste fokusera ännu mer på frozen yoghurt och kanske tänka bort fika och istället tänka salladsbar och typ mer lunch/mat. Tänk hälsofik – fast utan tråkig mat!

”JFC Jönköping Fried Chicken”
Är friterat mer din grej så är även Jönköping Fried Chicken till salu. Och ska man tro Glenns recension finns det tydlig utvecklingspotential… Här tänker jag: SATSA PÅ VETTIGA RÅVAROR!!!! GÖR DET PÅ ETT BRA SÄTT!!! HUR SVÅRT KAN DET VARA??

”Vägkrog vid E4:an | Gränna”
Har du alltid drömt om en vägkrog så kan du köpa den här i Gränna! Har aldrig besökt den här, men här kan jag, precis som ovan, utlova utvecklingspotential bara genom att titta på bilderna…

”Restaurang med bästa läge i Jönköping”
Det var inte så länge sedan som Taste of Beirut öppnade upp även på Solåsen (finns på Torpa också). Här är lunchen populär och brukar ofta vara väldigt god. Libanesisk snabbmat kan man säga, med ett sort utbud av meza.

”Kastrullhäxan”
Nära Västra torget ligger restaurangen Kastrullhäxan och den är också till salu. Lunchen här är Kastrullhäxans hjärta och det är ofta mycket folk som vill äta husmanskost här.

”Unikt Café”
Den här annonsen tycker jag det är jobbigt att länka till… Johans Café & Matsal är ett av Jönköpings mest klassiska och bästa kaféer faktiskt. Här kan man sitta i någon fåtölj och snacka skit med en vän, äta lunch eller sitta och jobba/plugga med en fika. Deras enorma kanelbullar och potatiskaka har alltid varit fantastiskt goda, så även deras frukosbuffé. Jag förstår att ägarna väljer att sälja efter att ha drivit Johans i väldigt många år, MEN det är väldigt tråkigt. Jag hoppas innerligt att någon tar över det här och gör det lika bra.

Lämna ett svar