Fyra mattips i sommar-Jönköping

Restaurang N.E.O, City
Kombinationen tapas och en fantastisk uteservering kan göra vilken kväll som helst till en pangkväll. Så när du behöver en pangkväll är det till N.E.O du ska styra stegen – i alla fall i sommar.
Smårätterna består bland annat av klassiska spanska och italienska rätter, men även några spännande ”moderna” rätter. Är du inte sugen på tapas är även pizzan supergod.

Stället: Som sagt – N.E.O har en fantastisk uteservering. En ljus och varm sommarkväll är det här du vill vara.
Service: Jag ska vara ärlig – servicen är inte på topp här. Det får man vara beredd på. Men den är helt okej.
Mat: Maten är superbra. Tycker jag. Smakerna sitter och både de klassiska men även de nya rätterna brukar vara klockrena och hålla hög klass. Extra-tips! Våga testa någon tapas som du tycker låter lite konstig – den är oftast godast.

donatello

Donatello, A6
Donatello var tidigare Majoren och är placerad inne på A6 mitt i varuhuset. Om det regnar (eller om du bara är trött på att vara ute) kan en dag på A6 vara en bra idé och då borde faktiskt lunchen intas på just Donatello.
Deras salladsbar är fräsch, stor och riktigt god. Portionen är riklig och jag skulle påstå att det finns en mättnadsgaranti.

Stället: Vad ska man säga – det är inte jättefint men heller inte jättefult. Fräscht, ljust och så.
Service: Trevligt bemötande i kassan men mer än så är det inte.
Mat: Gott! Färska och fräscha råvaror och som sagt mycket mat för pengarna.

chopchop

ChopChop Asian Express, A6
Det här är stället för den där måltiden som är antingen innan man ska åka iväg eller precis när man har kommit hem. ChopChop ligger placerat vid rondellen nära A6-parkeringen och erbjuder asiatisk mat.
Två saker är viktiga att komma ihåg här – du får mycket mat och deras Orange Chicken är underbar. Jag är helt såld på den här rätten som jag tycker är godast med ris. Orange Chicken är lättfriterad kycklingfilé wokad i ChopChops hemliga apelsinsås och smälter i munnen.

Stället: Nybyggt, stort och fräscht. Trots att det en snabbmatskedja tycker jag att restaurangen är trevlig och får det att kännas lite mindre som ett snabbmatsställe.
Service: Helt okej! Alltid trevligt bemötande.
Mat: Mmmmmm… När jag testade deras Tofu-wok blev jag sjukt besviken, väldigt smaklöst men som redan nämnt är deras Orange Chicken vääääldigt god.

coffehousebygeorge

Coffeehouse by George, City
Nästa ställe är platsen att gå till när det är soligt eller kyligt och du är fikasugen eller bara generellt matsugen. På Coffeehouse by George som, precis som N.E.O, ligger vid Munksjön finns en fin stor uteservering men också väldigt trevliga inomhusplatser. Matmässigt här är pastan väldigt god, så även salladerna och fikat.
Hit kan man med andra ord gå oavsett vad man är sugen på och hur hungrig man är. Coffeehouse har även alkoholrättigheter om man vill avsluta kvällen med något sådant.

Stället: Modernt men ändå mysigt. Både stor uteservering och sittplatser inomhus.
Service: Alltid trevligt bemötande i kassan. Kafé-service liksom.
Mat: Stabilt och gott. Här är det svårt att bli missnöjd skulle jag säga – det är ingen pangmåltid, men inte heller dåligt.

Lämna ett svar