UpStairs – orientalisk mat i anrika lokaler

Lokalen på Väster, precis bredvid Sofiakyrkan, som restaurang Pallas Athena huserat i har renoverats och öppnat med ett nytt koncept. UpStairs är namnet på konceptet som inte bara är en restaurang.

På kvällsmenyn finns mat inspirerad av det orientaliska köket med fokus på libanesisk mat. Kalla och varma smårätter, olika typer av varmrätter, desserter och orientalisk pizza (Manakish) serveras i lokalen som fått ett riktigt ansiktslyft. Lokalen är ljus med vita väggar och ljusgrått golv, enligt UpStairs själva är inredningen anpassad efter lokalens naturliga ljus och med så öppen miljö som möjligt. Det sistnämnda för att kunna anpassa lokalen efter olika event som bröllop, när det är möjligt att arrangera den typen av event igen.

Under lunchen serveras husmanskost i bufféform och ska man tro bilderna på Instagram är det generöst med olika rätter och tillbehör. Smart!

Bakom UpStairs står tre bröder som har lång erfarenhet inom restaurangbranschen och som även driver Pizzabruket i Norrahammar.

En av Jönköpings mest anrika lokaler har fått en uppfräschning och ett koncept som både känns genuint och trevligt. Och inte minst spännande att se vad UpStairs kan formas till i framtiden! Kanske blir det Jönköpings nya, hetaste, uteställe med en mix av god mat och härlig miljö?

Lämna ett svar