Hemester på Stora Hotellet med extra frukostlyx

Betalt samarbete med Elite Stora Hotellet i Jönköping.


Om det var sommaren 2020 fler fick upp ögonen för Svemester och Hemester, tror jag definitivt att trenden kommer hålla i både den här sommaren och framöver. Men hur är det egentligen att semestra på hemmaplan? Jag har testat en mini-semester på Jönköpings ståtligaste hotell, med både extra frukostlyx och Vättervy.

Det är fredagseftermiddag när vi checkar in. Efter en smidig, och trevlig, incheckning tar vi oss upp till vårt rum. Det fräscha och rymliga rummet stoltserar med en utsikt över Vättern och de västra stadsdelarna. Även om utsikten är högst bekant känns det både spännande och roligt att titta ut. Konstigt, men på något sätt ses hemstaden med andra ögon.

Kvällens middag intar vi på Bishops Arms, men mer om den upplevelsen i ett separat inlägg. Vi avslutar kvällen med en promenad genom Jönköping och när det är dags att gå in på Stora Hotellet känns det speciellt. Dels för att byggnaden endast besökts för specifika event tidigare, dels för att hotellet är klassiskt på många sätt. En självklar och vacker del i Jönköpings stadskärna som funnits sedan mitten av 1800-talet.

Den fantastiska utsikten från rummet fångar vårt intresse även på kvällen och när det är dags att sova känns det tråkigt att dra för gardinerna. Himlen färgas rosa och på Vätterns lugna vatten finns en segelbåt som sakta rör sig mot Visingsö. Natten är lugn, men visst märks trafiken av. För den som inte är van vid ljud utanför fönstret kan det säkert störa, men det känns fint att få ta del av Jönköpings nattpuls.

På lördagsmorgonen är det dags för vistelsens höjdpunkt – Roomservice-frukost. Elite Stora Hotellet erbjuder sedan förra sommaren ett paket med just det. En lyxig frukost med vissa personliga tillval dukas upp på rummet mellan 9.00 och 10.00.

På brickan finns i matväg färska frallor, olika typer av pålägg (som färskost, marmelad, ost och skinka), yoghurt och hemmagjord granola, färsk frukt, kokta ägg, äggröra, croissants och wienerbröd. Till serveras apelsinjuice, kaffe (bonus att det är ekologiskt och från Gårdsrosteriet som ligger nära Kaxholmen) och te. Det sistnämnda visserligen en felbeställning, men kul att testa något som inte tillhör vardagen (för mig).

Samtliga delar på frukosten känns genomtänkta och väl tillagade. Frallorna smälter i munnen, äggröran är perfekt krämig och granolan har en fin mix av smaker. Den största skillnaden från en vanlig hotellfrukost som serveras i en större lokal, är lugnet som infinner sig här. Jag och mitt sällskap kan äta och samtala i lugn och ro. Inget spring till kaffestationen eller kö vid äggröran. Bara vi, frukosten och vyn över Vättern.

Vi äter länge och lugnt, frukosten mättar på ett fint sätt och ger perfekt energi inför dagen. När faten, och skålarna, är tomma tar vi en sista kopp kaffe – eller te – och jag tittar en gång till på Jönköping från ett annat perspektiv.

När vi checkar ut från hotellet tar jag en tur på stan. Tack vare Stora Hotellet har helgen startat riktigt bra och jag har fått möjligheten att se min hemstad på ett nytt, och annat, sätt.

Hemester kan nog bli en ny favoritaktivitet.


Betalt samarbete med Elite Stora Hotellet i Jönköping.

Lämna ett svar