Rädda mat med Too Good To Go

Att minska sitt matsvinn hemma är en sak, att hjälpa restauranger att göra det en helt annan. Det har tidigare funnits tjänster i Jönköping som erbjudit dig som gäst att på olika sätt köpa överbliven från restauranger och kaféer – och nu har en ny tjänst kommit till stan!

Too good to go är, enligt sig själva, världens största matsvinnsrörelse och jobbar varje dag för att inspirera och visa vad vi kan göra för att motverka matsvinn. En del i det arbetet är deras app som är ett enkelt sätt att bidra.

I appen räddar du god mat som blivit över från restauranger, kaféer och matbutiker till en tredjedel av priset. Du som användare får bra mat till ett bra pris, och matstället slipper slänga maten och får samtidigt ett tillskott i kassan.

Just nu är cirka elva ställen i Jönköping knutna till appen och bland dem finns Wienerkonditoriet, Bryggan Café & Bistro, Hälsokällan Café & Bistro, Stuk, Ester Kök & Bar, Sushi036 och Upstairs.

Så hur blir du då maträddare? Enkelt. Det är bara att ladda ner appen, logga in och rädda god överskottsmat från ett ställe nära dig.

Följ Too good to go här!

Lämna ett svar