Mini-format och tårtor sticker ut på Lustfyllts fikabuffé

Lustfyllt har teamat upp med FC Gruppen. En del i samarbetet är att de nu erbjuder fikabuffé i ladan strax innan Habo. Så en lördag bokade jag och en vän in oss på fikabuffé. Roligt med en buffé som fokuserar på specifikt fika.

Just själva bokningen visade sig vara klok när vi kom dit. Det var mycket folk, trots att det var första sittningen. Superkul, förstås.

Vi blev tilldelade ett bord och fick varsitt glas cider från Vistakulle, plus i kanten för det. Vi satte oss vid vårt bord och försökte planera vårt besök, min teori är nämligen att ett framgångsrikt buffébesök är 70 procent planering och 30 procent hunger. Det gäller alltså att äta rätt sak, vid rätt tillfälle och i rätt mängd. Så med det i bakhuvudet tog jag sikte på vad som fanns uppdukat.

På det långa bordet i mitten av lokalen fanns allt en kan tänka sig på en fikabuffé. Klassiska bakverk som bland annat muffins, bullar och morotskaka. Och så lite mer festliga saker som tre olika tårtor och prinsess- eller napoleonbakelse samt en del veganska alternativ. Vid ena änden av bordet stod små smörgåsar – vegetariska och andra alternativ – samt små pajer. Bland de bakverken och bakelserna fanns även frukt som vattenmelon och ananas.

Vi hugger in på den första tallriken. På min ligger bland annat en mini-paj, smörgås med ägg och räkor, en crustad, en morotskaka, mini-biskvi, dadelboll (som jag tyvärr tror är en chokladboll och blir lite besviken) och en chokladmuffins med mycket frosting. Det fina med den här fikabuffén är att mycket är gjort i mini-format, det gör att det lätt går att äta fler varianter. Många av delarna på min tallrik är väldigt goda, vilket gör att de hamnar även på tallrik nummer 2. Där hamnar också en bit tårta och det är nog pricken över i:et på den här buffén. Både bakverk, mackor och pajer smakar gott men vissa känns lite ”fabriksgjorda”, även om allt är gjort i eget bageri. Kanske är det en sak som FC med sina muskler har tillfört till Lustfyllt.

Det som jag verkligen gillar med den här fikabuffén är konceptet. Det här är ingen vanlig brunchbuffé där frukost blandas med lunch, här är det fika som gäller till 100 procent*. Att lokalen skapar en härlig och lugn stämning är väldigt trevligt och trots att det fylls på med gäster är stämningen samma.

Vi äter i lugn och ro, jag fyller på kaffekoppen några gånger (kaffet från Gårdsrosteriet smakar lika bra som vanligt) och sedan går vi en runda utanför huset. Solen strålar och Vättern är så fin som bara Vättern kan vara. En trevlig start på lördagen med en bred och generös fikabuffé.


*När recensionen skrivs läser jag på FC Gruppens hemsida att buffén utökats med fler matiga alternativ och höjts till 225:-.

Lämna ett svar