Två nya koncept till Jönköping – och sju ställen till salu

Något som gör det roligt att följa vad som händer i mat-Jönköping är just att det händer saker hela tiden. Det går fort och händer mycket – superkul! Det om något visar väl att Jönköping är en stad i ständig utveckling och förändring?

Det här inlägget består av två delar kan man säga. Först ut är två nya koncept och ställen som kommer att öppna i Jönköping. Värt att säga om de två nya ställena är att gemensamt för dem är Frankrike. Är det så att Italien-boomen är över och att Jönköping nu kommer gå mer åt Paris-hållet under 2019?
Andra delen består av sju utvalda annonser av verksamheter som nu kan ta nästa kliv med nya ägare. Spännande!

+ Fransk restaurang vid Munksjön
Klädbutiken STIL och inredningsbutiken Design House Stockholm lämnar sina lokaler och istället för shopping kommer en fransk restaurang att öppna. Restaurangen blir granne med Bryggan och heter Le Vue. Till Jnytt säger ägaren att det kommer serveras klassisk fransk frukost, lunch och middag. Spännande – kan det här bli frukoststället som Jönköping saknar? Jag hoppas det!
Le Vue förväntas öppna i början av 2019.

+ Boulebar + Jönköping = SANT
På Smedjegaten håller en boulebar på att växa fram i en lokal som tidigare varit klädaffär. Boulebar-konceptet är både populärt och etablerat i andra städer i Sverige så det ska bli att se hur det tas emot av Jönköping. Är Jönköpingsborna redo för det här?
Boulala, som är arbetsnamnet, kommer enligt Jnytt att samarbeta med Cyrano men även ha en egen bar med enklare mat. Boulebaren förväntas öppna i oktober 2018.

Är du också sugen på att öppna något i Jönköping?
Här är sju matställen som är till salu just nu. Klicka på namnet på verksamheten för att komma till Blocket-annonsen.

+ Wienerkonditoriet
Klassiskt kafé med fina lokaler och anrik inredning. Här går det att förbättra mycket med enkla medel tror jag. Bra läge i början av gågatan i stan.

+ På Strand/Daloona
Vid Vätterstranden ligger den här mysiga restaurangen. Här finns stor potential då koncepten som har varit där innan aldrig riktigt har slagit. Uteservering mot stranden och bra läge mot stan och bussar.

+ Kapris
Restaurangen som ligger i Hedin bil är till salu. En stor lokal med utsikt över bilhallen. Perfekt för att driva en vettig lunchrestaurang.

+ Taste of Beirut
Libanesisk restaurang som när allt vägarbete är klart kommer få ett PERFEKT läge. Hit kommer boende från Torpa, Söder, Väster och Munksjöstaden komma och det går nog att skapa en riktigt bra restaurang här. Viktigt dock att köra både äta här och ta med, tror jag.

+ Velvet Lounge
Restaurang och nattklubb som har haft en tydlig plats i Jönköpings uteliv sedan starten. Hit går en äldre målgrupp – men även yngre. Mycket livemusik och bra med drag på helgerna. Ska bli spännande att se hur Velvet kan utvecklas med nya ägare. Bra läge precis vid Juneporten.

+ Freshii
En av restaurangerna som ligger på foodcourten på Asecs söker nu en ny entreprenör. Freshii serverar fräscha (…) bowls, wraps och burritos. Ett färdigt koncept som helt enkelt behöver någon som kan få Jönköpingsborna (och besökare) att välja just det här stället vid ett besök på Asecs.

+ Pastabageriet
Pastarestaurang som serverar pastarätter vid lunch och sent på kvällen. Två restauranger centralt med ”lucka” där gästen köper maten. Ett ställe som behövs i Jönköping för att det inte alltid ska bli pizza efter en utekväll…

Lämna ett svar