Tre nya hamburgerställen i Jönköping – har du koll?

Bilderna är kärleksfullt lånade från restaurangernas Instagram-konton

Den som trodde att trenden med restauranger som fokuserar på hamburgare var förbi, är varmt välkommen till Jönköping. Mycket pekar nämligen på att trenden är helt tvärtom.

I de centrala delarna av Jönköping kommer, eller har, tre nya ställen med hamburgare på menyn öppna(t).

Har du koll på vilka och var? Häng med i vår lilla guide och testa dig själv.

+ Bastard Burgers
Hamburgerkedja från Norrland som grundades av ett kompisgäng i Luleå 2016. Nu sker expansionen brett i Sverige – och världen – och de säger sig själva ha prisbelönta burgare och Sveriges största veganska utbud. Inspirationen är från New York och köttet är av hög kvalitet.

Enligt Bastard Burgers hemsida är öppning i Jönköping planerad till 14 maj 2021. Kedjan öppnar på Atollen i lokalen där New York Legends tidigare huserat.

Håll koll på Bastard Burgers här

+ Brödernas
Den som har koll på mat-Jönköping vet att Brödernas finns på Solåsen. Men det är inte den verksamheten som den här texten handlar om. Under våren kommer nämligen Brödernas att öppna mer centralt på Östra Storgatan. Lokalen har tidigare tillhört klädaffären Partners och ligger nästan vägg-i-vägg med Cyrano eller rakt över H&M.

Restaurangen i stan kommer utöver hamburgare även servera napolitansk pizza och fokusera mer på barhäng.

Håll koll på Brödernas här

+ Bada Bing
Två kedjor utan lokal koppling, men visst går det bra även för de lokala. Ett tecken på det är att Bada Bing nu har öppnat en restaurang på Atollen! Menyn består av främst hamburgare, sides och milkshakes.

Lokalen har tidigare tillhört bland annat Coffeehouse by George och är nu renoverad i Bada Bings stil. Ser riktigt snyggt ut, om man ska tro Instagram.

Håll koll på Bada Bing här

Lämna ett svar