Finns Jönköpings bästa poké bowl på Sushi MOTO?

Under 2019 öppnade Sushi MOTO på Kyrkogatan i Jönköping. Nu, några år senare, har deras poké bowl blivit en av mina favoriter.

Vid det här besöket är det lunchtid. Jag öppnar dörren till den lilla lokalen med utsikt mot Kyrkogatan och Per Brahegymnasiet, några minuter i tolv. Det sitter tre gäster vid ett bord och bakom kassan står två i personalen.

Beställningen går smidigt, betalningen lika så. Jag väljer en poké bowl med lax och betalar glatt 125:-. Rätt högt pris för en lunch visserligen, men i det här fallet är det värt det.

Jag väntar i fem till tio minuter och får sedan med mig maten i en kasse. Skyndar mig tillbaka till och när jag öppnar lådan ser det lika gott ut som vanligt. En sak jag gillar med MOTOs bowl är att den alltid är toppad med något oväntat. Den här dagen ligger syrliga lingon på toppen som smakmässigt möter de andra delarna på ett fint sätt.

I botten finns ris och sallad, sedan kommer ett generöst lager av olika ingredienser. Riven morot, inlagd gurka, mango, inlagd rödlök, soyabönor, sjögrässallad, inlagd ingefära och avokado. Och den marinerade laxen på toppen. En tugga av bowlen smakar av salt, surt och sött vilket är riktigt bra. Storleken på bowlen är också bra enligt mig, den mättar på ett fint sätt.

Så anledningen till att Sushi MOTOs bowl är en favorit är helt enkelt att den är välbalanserad, mättande och smakrik. Bonus är att bowlen går fint att beställa hem från Foodora för den som inte har vägarna förbi. Och ja, jag skulle vilja säga att Sushi MOTOs poké bowl är Jönköpings bästa.

Lämna ett svar