Hayat Döner – en otippad men lyckad kombination

”Håll i, håll ut”, är det fortsatta budskapet. Så det känns inte mer än rimligt att fortsätta att stötta Jönköpings kaféer och restauranger via avhämtning och utkörning. För en kvällsmåltid valde jag att testa Hayat Döner, som öppnade i november 2020, och som ligger i bottenlokalen av byggnaden mest känd för restaurangen Pallas Athena.

För det första ska sägas att Hayat Döners Instagram har följts flitigt av mig en tid. Där varvas inlägg med tillagning av kebab, eller döner, med pastarätter. En konstig och spännande blandning på samma gång.

Vid den här hemleveransen hamnar dock ingen döner i orderbekräftelsen. Istället blir det en falafeltallrik och en pasta Frutti di Mare. Det är för övrigt också värt att nämna, när jag beställer hem mat (och ändå betalar leveransavgiften) brukar jag beställa extra rätter och spara mat till dagen efter. Ett bra sätt att stötta restaurangen lite mer och ”slippa” laga mat. Och som bonus får jag möjlighet att testa fler rätter på restaurangens meny – win-win.

Men tillbaka till min måltid. Beställningen godkändes och en stund senare hade jag påsen i handen. Det doftade gott och båda rätterna levererades i smidiga plastförpackningar.

Pastan, som enligt menyn skulle bestå av fettuccine och tomatsås med musslor, skaldjur och färska räkor, såg otroligt god ut. Portionen var generös men såg trots det aptitlig ut. Första tuggan av pastan avslöjar en god tomatsås med en hetta som byggs upp under måltiden, men utan att ta över. Det finns ingen stark smak av exempelvis vitlök vilket gör att rätten känns välbalanserad. Det är generöst med räkor, scampi och musslor i såsen. Dock är vissa skal trasiga på musslorna, vilket gör att det gäller att se efter innan en tugga tas. Ett minus på en i övrigt god rätt.

Falafeltallriken ser klassisk ut men består inte av lika mycket pommes som det ofta gör. Ett plus i min bok. Falafeln är god, men den hade kunnat vara lite saftigare. Pommesen är helt okej men det är inget som sticker ut. Till falafeln serveras en tzatziki som är god till salladen, falafeln och pommesen. De övriga tillbehören på tallriken gör mina smaklökar extra glada, de har en fin mix mellan olika texturer och även en sälta som möter det övriga på tallriken.

Kombinationen av döner och pasta känns otippad, men visst verkar den vara lyckad. Jag kommer definitivt tillbaka till Hayat Döner för att dels äta pastan igen (förhoppningsvis med färre skal) och testa en döner.

Lämna ett svar