Sött, salt och gott på Kroatorpets brunch

I mitten av oktober öppnade Landhs upp sin brunch på Kroatorpet. Jag blev nyfiken direkt och åkte dit en lördag för att testa.

Kroatorpets brunch dukas upp mellan 9 och 14 varje lördag och söndag och kostar 239:-. För den pengen får du äta obegränsat, eller så mycket du orkar i alla fall, av en generös buffé med olika typer av mat och dricka kaffe/te/juice/vatten till törsten är borta.

Buffén står uppdukad i det större rummet precis innanför kassan, så vi väljer en strategisk sittplats nära maten. På buffén finns allt man kan tänka sig – bland annat frallor, grönsaker, paj, lax, salami, äggröra, bacon, ugnsrostade grönsaker, amerikanska pannkakor, bullar, biskvier, tårta, frukt och så vidare… Det är lätt att bli mätt om vi säger så.

Som tur är har jag tajmat in en riktig hungrig-dag så jag kunde smaka på väldigt mycket som fanns uppdukat. Vissa grejer smakade väldigt bra – de amerikanska pannkakorna var i toppklass, även äggröran var riktigt bra och de ugnsrostade grönsakerna var väldigt goda. Flera andra delar jag smakade var väldigt väldigt salta, nästan så det brände i munnen och det är ju aldrig något positivt. 

När vi ätit oss nästan mätta på den vanliga maten plockar vi till oss från efterrätterna. Det blir lätt väldigt sött förstås men också gott med den avslutningen. Päronbiskvin var riktigt god.

På andra bruncher har jag klagat på bristen på dryck och det går verkligen inte att klaga på här. Det fanns olika typer av juice, kaffe, te och vatten – superbra!

Trots att 239:- kan kännas som ett högt pris tycker jag att det verkligen är värt det i det här fallet. Det känns generöst och genomtänkt. Det tråkiga är väl att det är svårt att testa allt vid ett besök – så jag antar att det får bokas in en ny brunch på Kroatorpet framöver!

Lämna ett svar