Pescadores – Ett fortsatt säkert kort

Det finns något imponerande med restauranger som lyckas hålla ett koncept och med det en bra restaurangupplevelse under flera år. Att inte tappa bort sitt erbjudande längs vägen, utan hålla hårt på det man gör bra. Och precis så skulle jag vilja beskriva Pescadores. Från starten har fisk- och skaldjursrestaurangen på Tändsticksområdet erbjudit en familjär, avslappnad, stämning med god mat.

Så en fredag, efter en låång arbetsvecka, bokar jag och två kompisar in oss på en middag. När vi kommer till Pescadores är det nästan redan fullt, trots att klockan är tidig kväll. Väldigt kul, förstås.

Vi kollar igenom menyn och mitt sällskap fastnar för ”Magdas meny” som består av tre rätter. Jag vill inte vara sämre förstås så komponerar ihop en egen trerätters med Lilla räkbåten till förrätt, Moules frites till varmrätt och Crème brulée till efterrätt. Dock ber jag köket byta ut aiolin till någon annan dippsås och får istället en remouladsås till både räkorna och musslorna.

En stund efter att beställningen är gjord kommer drycken in. Och ytterligare ett tag senare kommer förrätten. Räkorna är goda, de känns färska. Brödet smälter också i munnen och såsen smakar superbra till. Väldigt bra start på middagen.

När vi har ätit upp förrätten dröjer det en stund innan den dukas bort och en rätt mycket längre stund innan varmrätten kommer in. Vi hinner bli riktigt hungriga igen vilket kanske i och för sig är bra. Mitt sällskap får sin mat innan mig, men när musslorna serveras är all väntan förlåtet. Det doftar supergott och ser precis ut som jag har tänkt. Och smaken är precis som förväntat. Det är väldigt gott med såsen och brödet. Perfekt ”spad/sås” till musslorna som inte är gräddigt utan salt och smakrikt. Musslorna är bra tillagade och jag äter lugnt och sansat för att hinna njuta.

Med varmrätten uppäten får vi återigen vänta en stund innan vi får efterrätten. Pescadores är fullt så det märks att det är fullt ös för service och kök, vilket kanske ändå ger en viss förståelse för väntan. Crème bruléen jag får är en väldigt stor portion, nästan lite osmakligt stor… Även om själva bruléen är kall (vilket är ett litet minus för mig, jag gillar den ljummen/varm) så är sockret på toppen gott och tillsammans med sorbeten smakar det bra.

När efterrätten är uppäten är vi mätta och nöjda. Ännu en trevlig middag på Pescadores är slut och jag är glad att restaurangen fortsätter att vara ett säkert kort när det gäller god mat och en avslappnad stämning perfekt för att hänga med kompisar.

Lämna ett svar