Prisvärt, genuint och vällagat på Jungle Thais brunch

Under ett ganska långt tag har ”Brunch Jungle Thai” varit med på min Att äta-lista. Och så äntligen en höstlördag är det dags. Jag och en vän kliver in genom den unika entrén och går fram till baren. Vi betalar 179 kronor och får välja valfri dryck.

I lokalen är det inte särskilt mycket folk. Skönt, tycker jag. Jungle Thais lokal är unik, det känns som en egen värld (på ett bra sätt…).

När vi har valt ett bord är det dags att kolla in buffén. På ena sidan; kall mat med sushi, sallader och såser. På andra sidan; ris, nudlar, grytor med kött, vegetariska rätter och friterat. I mitten står ett stort fat med räkor. Lite längre in i lokalen finns ett stort dessertbord. Vi blir imponerade av sötsakerna men väljer självklart att börja med maten.

Vi får information om en sallad som består av frukter och chili. En klassisk thailändsk rätt med en svensk twist, får vi veta. Kul med extra information och personal som vet vad som finns på buffén. Jag fyller tallriken med lite allt möjligt. Och några sushibitar, vårrullar och dumplings på en liten tallrik bredvid.

Jag tycker allt smakar bra. Framför allt så gillar jag den vegetariska woken, eller vad det är, med olika grönsaker i olika konsistenser. Några mjuka, några hårda. Som helhet känns den varma maten vällagad och genuin.

Sushin är jag inte lika imponerad av. Det känns inte som den fyller någon riktig funktion på den här buffén. Och då gillar jag sushi väldigt mycket…

När vi har ätit oss 80 procent mätta på maten är det dags att testa desserterna. Vi väljer att ta en tallrik tillsammans och välja ut det som ser gott ut och sedan dela. På tallriken hamnar bland annat chokladpudding, en rosa/svart-tårtbit, mini-munk, ananaspaj och friterad banan. Mycket är supersött och faller mig inte i smaken. Men jag gillar hallon/lakrits-tårtbiten, munken och frukten. Det blir en bra avslutning på måltiden. 

För 179 kronor är jag väldigt imponerad av vad Jungle Thai serverar på sin brunch. Det känns som en fräsch buffé som är genuin. Jag gillar att det är mycket mat men inte enormt mycket mat som t.ex. på Rosegarden. Jungle Thai är helt enkelt ett bra ställe att äta thailändsk mat på tillsammans med en fin vän.

Lämna ett svar