Varken inredning eller vyn räddar La Vues lunch

Nej, alla bilder går inte att rädda med ett Instagram-filter. Och nej, en fin inredning som både känns lugnande och inspirerande eller en vacker vy, kan inte rädda en dålig lunch.

Granne med Munksjön och stadskärnan ligger La Vue, en fransk restaurang som trots sin inriktning har klassiska svenska rätter på både den fasta menyn och lunchmenyn. Dagen jag besöker La Vue finns bland annat friterad fisk, tror kolja, med remouladsås och potatis på lunchmenyn.

För mig som besöker lunchen för första gången är det lite oklart vad jag ska göra efter beställning i kassan. Men mitt ”beresta” sällskap guidar mig till salladen, besticken och vattnet. Tur det!

Efter en stund ringer det i dosan och maten kan avhämtas vid kassan. Det ser rätt gott ut tycker jag och det doftar gott. Potatisen tycker jag smakar bra om vi ska börja med det. Fisken – ja, hmm, den är bra tillagad? Frityren är inte så tjock vilket är bra, men det smakar inte så mycket. Det finns en viss ton av hav, eller sjö, men det är ungefär det. Såsen då? Ja, visst bidrar den med något men jag känner mest en svag ton av curry.

Det är med andra ord rätt smaklöst. Saltar lite och visst blir det lite lite bättre, men det är svårt att höja en smaklös rätt. Snällt äter jag upp och jag blir mätt, så någon nytta har måltiden haft!

När det är dags för oss att hämta kaffe säger mitt sällskap ”Men visst ska vi väl ha en bulle med?”. ”En bulle – ja visst, vad trevligt”, svarar jag och tar med mig plånboken fram till disken i tron om att vi ska köpa något från den prydliga displayen. Men – det visar sig att på La Vue finns det ett gäng bakverk att välja på till kaffet. Och det blir ju då på något sätt måltidens höjdpunkt. För visst är det så att lunchrestauranger traditionellt sätt är duktiga på att servera torra, köpta, kakor till kaffet – men inte på La Vue! Stort plus i kanten.

Med lunchen i magen och kaffet framför mig infinner sig ett lugn. Det är ingen stress i lokalen och tavlorna, växterna och färgskalan lugnar mig. Dock spelar det ingen roll om bilden jag tog på lunchen ser fin ut, eller om den hade gått att rädda med ett filter. Minnet av den smaklösa lunchen sitter kvar och det gör tyvärr att en ny lunch på La Vue lär dröja.

Lämna ett svar