God pizza men dålig service på Kajen 23

Bild nummer 3 är kärleksfullt lånad av Kajen 23s Facebook-sida.

Sedan öppningen i juni 2018 har jag varit nyfiken på Kajen 23. Dock har restaurangen fallit bort från många middagar på grund av att det inte går att boka bord för sällskap under 8 personer. För den, som jag, som vill planera sina utemiddagar har andra restauranger helt enkelt gått före.

MEN. Nu är premiärbesöket gjort. Strategiskt en fredag och tidigt så det inte är fullt. Vi kommer dit vid 17 och väljer ett bord på den väldigt trevliga inglasade uteserveringen.

Den ”vanliga” lokalen är väldigt mysig. Det känns unikt men med en tydlig känsla av syd-Europa, precis som konceptet lovar. Jag gillar att vi får sitta med utsikt över Munksjön och fina Jönköping.

Vi får beställa dryck relativt snabbt och sedan går vi igenom menyn. Vi får frågan om vi vill beställa snacks till drycken men när vi säger nej blir servitrisen nästan arg och vi får ett ”Nehe” tillbaka.

Kajen 23 byter meny ofta men behåller en bas med pizzor, några varmrätter och desserter. Jag är pizzasugen så väljer en Peperoni med tomatsås, mozzarella, salsiccia-korv, pecorino-ost och chilihonung.

Det tar en liten stund, vi hinner dricka upp den första ölen och så serveras maten. Vi beställer en dryck till och börjar äta. Jag tycker pizzan är väldigt god. Jag gillar storleken, den känns perfekt stor. Även toppningen är bra avvägd, det är lagom mycket på och smakerna kompletterar varandra. Chilihonungen blir pricken över i. Pizzadegen smakar bra och är inte så tung att det blir svårt att äta upp.

Under måltiden och efteråt är serveringspersonalen spårlöst försvunnen. Visst ser vi servitriserna och försöker få kontakt men det är lönlöst. Det är mycket folk i restaurangen, men inte kaosmycket. Drycken är slut och vi hade nog gärna beställt in mer men det går inte. Så vi gör vad man gör.

Vi går därifrån. Betalar i kassan. Och går till nästa ställe.

Om inte ovan stycken beskriver nog vad jag tyckte så kan jag sammanfatta det så här: Fin lokal, god pizza – men dålig service. Kajen 23 har något unikt i Jönköping och jag tror, trots den dåliga servicen, att det blir ett nytt besök.

Lämna ett svar