Sommar på en tallrik på Bishops Arms

Det är fredag och dags att besöka The Bishops Arms för middag. Med ett besök sommaren 2020 och Matnatten 2019 i minnet är förväntningarna ändå rätt höga. Framför allt för att en liknande rätt som måltiden från Matnatten finns på menyn.

Vi har bokat bord och får ett fönsterbord mot gågatan. Perfekt för att kolla på folk under middagen. Stämningen i lokalen beskrivs bäst med ”fredag” och det är mycket folk, utan att vara trångt. Vi får snabb service och kikar på menyn.

Vi väljer att dela på en Toast Skagen till förrätt och självklart (!) väljer jag Laxsallad till varmrätt, med förhoppning om att den ska påminna mycket om Matnatten-rätten. Vad är då så speciellt med den här rätten? Ja, framför allt är laxen rökt regnbågslax från Sjöarp. Lokalt – ett plus i kanten.

Men vi börjar med förrätten. På en tallrik, brandad med Elite Stora Hotellets logotyp, ligger en brödskiva med Skagenröra med en liten klick rom och en citronskiva, bredvid brödet ett salladsblad och en dillolja. Vi adderar citronen på toasten och tar en tugga. Det är lite blött på något sätt men det är goda smaker. Brödet är mjukt och det hade varit trevligt med ett något mer rostat bröd, för bättre konsistenser och kontraster.

Sedan är det dags för varmrätt. I en djup tallrik ligger salladen fint placerad. Det ser fräscht och fint ut vid en första anblick. I en liten kopp ligger örtcrémen som serveras till. Underst ligger ekbladsallad, sedan tomat, rädisor, avokado och laxen. Även den här rätten serveras med en citronskiva. 

Avokadon ser lite trött ut, kanske upptinad, och en avokado som inte är klockren är inte rolig. I övrigt är det bra balans och goda smaker. Det är mättande och generöst med lax. Den rökta regnbågslaxen smälter i munnen och tillsammans med crèmen är det väldigt, väldigt gott. Totalt sett är det sommar på en tallrik – både smakmässigt och färgerna. Riktigt gott.

Det är ju dock inte rätten från Matnatten, men det här är bra ändå. Vi är mätta och nöjda. Efter en stund betalar vi för maten och lämnar Bishops Arms. Ännu ett trevligt besök på puben med väldigt god mat är slut.

Lämna ett svar