Välkomponerad rätt i mysig pubmiljö

Sedan Matnatten 2019 har jag varit nyfiken på att testa maten på The Bishops Arms. Anledningen? Under Matnatten serverade puben en otippat fräsch och väldigt god rätt med regnbågslax, kål, äpple och senap. Så med höga förväntningar och hungrig mage planerades ett besök på Bishops Arms in.

Restaurangen, eller puben, som hör till Stora Hotellet har en mysig och mörk inredning. Mörkt trä, stora bokhyllor med böcker, koppar och mörkröda mattor – lokalen andas klassisk pub. Men inte på ett ofräscht och gammalt sätt, utan snarare mysigt och charmigt.

Med menyn i handen letar jag noga efter en liknande rätt som den som serverades på Matnatten. På förrättsmenyn finns tre rätter som beskrivs som smårätter. Jag fastnar för den tredje som heter Bakade betor. En rätt som serveras med avokado, tomat, krossad mandel och citronmajonnäs. Låter riktigt gott, tycker jag.

På menyn med varmrätter blir det tydligt att Bishops Arms är en pub. Här finns burgare, fish ’n’ chips, ryggbiff och pestopasta. Burgaren är en högrevsburgare som serveras med färskost, fräslök, picklad lök och chilidipp. Känns som ett bra komplement till förrätten så valet faller på den.

När betorna serveras visar det sig vara ett riktigt klokt val. Det smakar väldigt gott och har alla delar som en bra rätt har. Den är vegetarisk men känns inte tråkig eller som något påhittat med tvång. Den är kreativ och välbalanserad. Syra, sötma och crunch möts på ett fint sätt. Samtliga betor är bra tillagade och mandlarna bidrar både till god smak och det där lilla extra. Totalt är det riktigt gott!

Förrätten är uppäten och en stund senare står burgaren på bordet. Den ser rejäl ut och risken att lämna Bishops Arms hungrig den här kvällen är minimal. Pommesen som serveras till är okej, något för tunga för min smak men goda absolut. Dippen smakar bra av chili utan att vara för stark. Och hur är burgaren då? Som helhet god. Färskosten smakar bra mot köttet och det är gott. Dock har jag svårt att se syftet med alla variationer av lök, men det fungerar.

Trots att Matnatten-rätten inte finns på menyn är både förväntningar och magen nöjd efter middagen. Framför allt då förrätten var riktigt god och välkomponerad. Smak och konsistens i ett perfekt möte. Riktigt bra.

Lämna ett svar