Sjöns brunch behövs i Jönköping

februari, 2018

Ibland är livet extra gött. Som till exempel när man skriver ett inlägg (läs här) om önskningar inför 2018 och Eggs benedict, och helt plötsligt blir överraskad med brunch på Sjön som råkar ha just Eggs benedict på menyn.

Sjöns brunch serveras lördagar mellan 12.00 och 15.00 och inför varje helg publiceras menyn på deras hemsida. Ett tips är alltså att dubbelkolla menyn inför besöket så brunchfavoriten är med.

Den här lördagen finns en hel del goa grejer på menyn, bland annat Eggs benedict med varmrökt lax och Moules Frites med aioli och gräslök som jag och mitt sällskap väljer. Eggs benedict är precis så god, om inte godare, som jag förväntar mig. Ägget är bra tillagat, brödet lagom krispigt och tillsammans med den varmrökta laxen är det en väldigt välbalanserad rätt. Pommesen som serveras till ger en extra mättnad men känns lite överflödiga. Varje tugga äter jag med andakt och det känns lite sorgligt när maten är uppäten.

Efter Benedict-rätten vill vi ha något mer att äta och väljer att dela på en Moules Frites. Musslorna serveras i en stekpanna och har en god smak. Gräslöken ger en extra fräschör och som vanligt är pommesen klockrena som tillbehör. Riklig portion och vällagat.

Är det brunch på meny man är ute efter, levererar Sjön. Det är väldigt gott och det känns som Sjön tar storstadsbrunchen till Jönköping.

Prisnivå: 145:- för Eggs benedict med varmrökt lax och 155:- för Moules Frites med aioli och gräslök.

Stället:

En femma för utsikten mot vackra Vättern, ljuset som når alla vrår i lokalen och för att alla sittplatser är bra sittplatser. DET är ett bra ställe för mig.

Service:

Avslappnad och trevlig personal. Men jag saknar det där lilla extra som innebär extra uppmärksamhet och bra tajming.

Mat:

GOTT. Vällagat och med det lilla extra i hantverket som gör att det är väldigt gott och värt varenda krona.

Slutbetyg:

Det här behövs i Jönköping! Det är egentligen inte svårare än så. Sjön tar storstadsbrunchen till Jönköping och det är väldigt positivt. Men servicen drar ner slutbetyget.

    Skriv en kommentar

    * Copy This Password *

    * Type Or Paste Password Here *