Be om Sofiehofs vegetariska alternativ

För den som gärna äter vegetariskt kan det vara svårt att hitta bra restauranger att äta middag på. MEN eftersom den vegetariska (och veganska) trenden är inne i sin peak börjar det bli lättare. Ett ställe i Jönköping som verkar har fattat grejen med hur man lagar vegetarisk mat är Sofiehof.

Sofiehof är granne med Hotel Savoy och ligger precis bredvid Sofiakyrkan. I källaren finns baren och konsertlokalen Underjord som arrangerar konserter och stand-up. Det som märks mest den här kvällen på Sofiehof är att en hel del hotellgäster hittat hit. Jag är svag för känslan som infinner sig på hotellrestauranger – blandningen mellan människor som är på besök och som bor i Jönköping skapar en speciell stämning. Även inredningen på Sofiehof faller mig i smaken; trots att den stora matsalen är öppen i sin planlösning är ljudvolymen väldigt bra och det går fint att höra vad sällskapet säger. I taket hänger kristallkronor, golvet täcks av en röd heltäckningsmatta, bord och stolar går i svart och beige och det är en perfekt blandning mellan lyx och avslappnat.

Vid det här besöket tas vi vänligt emot direkt när vi kliver in genom dörren. Blir placerade vid ett bord och får menyn. Det här besöket görs under Restaurangveckan vilket gör att det finns en färdig meny för 200 kr. Förrätt är buffelmozzarella med tomatmix, olivolja, basilika och vitlöksbröd. Varmrätten är egentligen Black-Angus flankstek men jag ber om ett vegetariskt alternativ och serveras istället zucchinibiffar med potatis, sparris och aioli. Stort plus från mig att det går att byta till ett vegetariskt alternativ!

Förrätten var precis så god som jag förväntar mig att buffelmozzarella ska vara. Fin konsistens, goda utvalda tomatsorter till med olika syra och klassiska smaker med olivolja och basilikan till. Gott.
Varmrätten då? Ha. De här zucchinibiffarna var fantastiska. Saftiga med ett lätt krisp från vad jag tror var pumpakärnor. Tillsammans med lättstekta potatishalvor, perfekt stekt grön sparris och en väldigt god aioli var rätten magi. Förbaskat gott helt enkelt!

Är du sugen på trevlig miljö, avslappnad service och god mat? Gå till Sofiehof. Och våga be om det vegetariska alternativet, då kanske du också har turen att få zucchinibiffar.

Lämna ett svar