Rob’s imponerar med burgare – utan kött

Vad är det som definerar en riktigt bra hamburgare?
Gott bröd? Smakrik dressing? Fantastiskt kött?

Jag skulle nog vilja säga att brödet och dressingen är två viktiga komponenter, men att köttet går att ersätta och ändå vara en väldigt bra hamburgare. Låter det konstigt? Det slutar det att vara efter att ha ätit halloumiburgare på Rob’s Burger & Steak.

Ibland snålas det dock med dressing eller majonnäs till en halloumiburgare och då blir det lätt torrt. Risken är också att burgaren endast innehåller en skiva halloumi, vilket gör att det hela blir mesigt och känslan blir att rätten är en nödlösning snarare än ett genomtänkt innehåll på menyn.

Men allt det där har Rob’s förstått och erbjuder i sin halloumiburgare precis det som en sådan burgare ska ha. Rätten heter ”Den gode” och för 98 pix får du 130 gram halloumi, tryffelmajonnäs, grönsallad, avokado och rödlök.

Halloumin är väl tilltagen och när jag testar burgaren är det två skivor som tydligt är huvudrollen i rätten. Osten är bra stekt och är både krispig och mjuk. Brödet är gott; lätt stekt yta och med mjuk insida. Majon smakar bra och är bra placerad i burgare – den skapar den där krämiga konsistensen som man vill åt i en burgare. Salladen och löken känns något inkastad, men krispigheten förhöjer. Det är gott med den mjuka avokadon tillsammans med halloumi, sallad och majon MEN, den försvinner något. Kanske att det vore bra med lite mer avokado?

Till burgaren väljer jag sötpotatispommes. De är något mjuka och känns inte helt klara, men smaken är god. Men när halloumiburgaren är så pass bra gör det faktiskt inte så mycket.

Sammanfattningsvis skulle jag säga att halloumiburgaren på Rob’s är bra och det känns fint att kunna tipsa om en burgare som är bra UTAN KÖTT.

Lämna ett svar