Genomtänkt och vällagad brunch på Bryggan

Efter ännu en mörk (och lång) vinter känns det som vanligt fantastiskt att solen är på väg tillbaka. Solen gör också att det känns extra värt att gå upp tidigt på helgerna och ta vara på dagarna ordentligt. Och vad passar då bättre än att starta dagen med brunch? Typ ingenting i min värld.

På söndagar dukar Bryggan, kaféet och bistron som ligger precis vid Munksjön, upp en generös brunchbuffé mellan 9.00 och 13.00. Jönköpingsborna har varit trogna Bryggan sedan starten (läs mer om Bryggan här!) och här gäller det att vara i tid för att få bästa platserna (vill du boka måste ditt sällskap vara fler än åtta personer).

Brunchbuffén kostar 145 kr och består av en hel del. Varje vecka varierar innehållet men det finns alltid gott om bröd med olika pålägg. Samt en kall del som består av sallader, ägghalvor och röror. Utöver det finns det även en varm del med äggröra, bacon, korv och grönsaker. Samtliga delar i buffén känns ordentligt tillagade och eftersom buffén inte ser ut som en klassisk hotellfrukostbuffé känns den hemlagad och gjord med kärlek.

Det som jag tycker är extra bra med Bryggans brunch är delen med sötsaker. Sötsaker är nämligen extra viktigt på en helgbrunch, enligt mig. Här serveras pannkakor (ibland plättar) och vid mitt besök chokladmousse samt pannacotta. Till skillnad från andra bruncher finns det också gott om juice, smoothieshots och – självklart – kaffe och te.

Bryggans brunch är helt enkelt generös och innehåller ALLT som man kan önska sig av en brunch. Det känns genomtänkt och vällagat. Det är gott och fräscht. Det enda minuset som jag har är väl egentligen att man inte kan boka bord om man är färre än åtta personer. Det är ju inte jättekul att behöva vända i dörren om du är riktigt sugen på brunch. Men i övrigt är Bryggans brunch något att se framemot i väntan på att vintermörkret ska försvinna helt.

Lämna ett svar