Mysigt, hemtrevligt och gott på KAKel

Lördag och utemiddag står på schemat. För de flesta blir det då på en restaurang i centrala Jönköping. Men, det behöver faktiskt inte vara så. I Huskvarna finns nämligen ett guldkorn som är väl värt ett besök.

Utgår eller bor du i Jönköping är det enkelt att ta sig hit. Hoppa på ettans buss, gå av vid Esplanaden och promenera några minuter. Med en välkomnande entré ligger det där – Huskvarna Stadshotell. Hotellet är ett boutiquehotell med 35 unika rum och på entréplanet ligger hotellets restaurang.

Restaurangen heter KAKel och har sittplatser inomhus, runt baren men också på en inglasad uteservering. Inredningen består av udda stolar, rejäla bord och kakel på väggarna. På väggarna hänger små unika detaljer och texter om vad restaurangen erbjuder. Det är väldigt hemtrevligt i lokalen.

Den här kvällen är det lugnt i restaurangen och inte jättemånga gäster. Vi får ett bord nära baren och kollar noggrant igenom menyn. KAKels meny är en blandning av svensk husmanskost och internationella klassiker som Moules marinières och Cannelloni. Jag väljer en hel Toast Skagen på grillat surdegsbröd.

Den trevliga personalen rekommenderar oss att testa KAKels eget öl, en Pale bryggd i Huskvarna. Ölen smakar superbra och förstärker känslan av hemtrevligt. När maten kommer in serveras den av kocken och det är verkligen en HEL Toast Skagen. Rätten som består av rikligt med räkor och rom, dill och det grillade surdegsbrödet är väldigt god. När vi har ätit en stund kommer kocken själv ut och frågar hur det smakade. Pluspoäng för det.

Vi avslutar middagen med en drink och även den är välgjord. Efter några timmar på KAKel sätter vi oss återigen på bussen till Jönköping men den här gången mätta och nöjda.

Lämna ett svar