Frukost, skybar och Att äta-lista

Nytt år igen och som ”vanligt” har jag spenderat årets första dagar med att fundera kring vad jag ser framemot. Och för mig hoppas jag att 2018 i mat-Jönköping handlar om de här tre sakerna:

+ Frukost
Jag har funderat på det tidigare och när jag och en vän häromdagen pratade om det igen, slog det mig ytterligare en gång. Varför finns det inte en restaurang som serverar frukost på meny?
Ja, visst – du kan äta hotellfrukost, besöka ett kafé och äta en god smörgås med tillbehör men det finns ingen restaurang i Jönköping som serverar exempelvis Eggs benedict. Hur kommer det sig?

Kan 2018 blir året då en krögare i stan vågar satsa på just det här? Servera en engelsk och/eller amerikansk frukost, ha pannkakor, eggs benedict, omelett och äggröra på menyn. Det borde inte vara så svårt.

+ Skybar
Längtan efter att få dricka ett glas bubbel och blicka ut över Vättern växer mer och mer för varje dag (kanske framför allt just nu när vi befinner oss i gråa januari). Varför finns det ingen skybar i Jönköping? Den byggnad och restaurang som enkelt skulle kunna stilla det här suget är VY i Munksjötornet, men där har man inte riktigt vågat och erbjuder istället ”endast” afterwork och lunch. Det är inte AW och lunch som lämpar sig bäst i en skybar, enligt mig.

Om nu inte VY kommer kunna bli den skybar som Jönköping borde ha, har jag hittat en annan byggnad med potential. Nära Rådhusparken och Resecentrum ligger nämligen ett hus (se bild ovan) som antagligen skulle kunna erbjuda en fantastisk skybar. Tänk att få sitta i ett fönster där och blicka ut över Vättern.

Det tredje stället som eventuellt skulle kunna fixa en skybar är Vox Hotel. Flytta gymmet och gör istället plats för en bar längst upp. Kanske skulle till och med restaurangen kunna ligga högst upp i huset och då passa in mer i Voxs koncept? Trots god mat och bra service känns placeringen av restaurangen nämligen inte klockren.

+ Att äta-lista
Mat-Jönköping växer så det knakar och det kan vara klurigt att hålla koll på alla nya och spännande ställen. Därför har jag helt enkelt en Att äta-lista i min mobil. Just nu består listan av ett 15-tal ställen som jag ser framemot att besöka under 2018. Och självklart ska det recenseras en hel del, så JKPG Matguide kan fortsätta att vara en guide till Jönköpings kaféer och restauranger.

Lämna ett svar