Så var Moveat i Jönköping

För andra gången arrangerades i helgen Moveat i Jönköping. Moveat är ett matevenemang som utgår från en app och där besökarna får besöka utvalda restauranger under en viss tid.

Jag har tidigare besökt Matnatten och skillnaden med det här konceptet är att det arrangeras på dagen istället för kvällen. Och visst var det otroligt trevligt att spendera en lördagsdag på stan på olika matställen i Jönköping.

Här kommer en sammanställning över de matställen som deltog den här gången och avslutningsvis en summering.

+ Brödernas city

Här var den gemensamma startplatsen för Moveat. Precis innanför entrén hälsades vi välkomna av Moveat-personal och fick våra band som skulle användas under dagen.

Hos Brödernas serverades ”Brödernas Fried sides lökringar och majs”. Och det var helt enkelt några lökringar och två fjärdedelar majs toppad med dressing och parmesanost. Spontant var det lite snålt och tråkigt, det hade kanske varit roligare med en mini-hamburgare eller något som är mer signaturrätt för Brödernas.

Dock ska Brödernas ha plus för att de erbjöd anpassad dryck och bland annat ”halv öl”.

⭐ 3 / 5 – Drycken höjer betyget!

+ The Bishops Arms

Vi valde sedan att gå till The Bishops Arms. Här utlovades en klassisk hamburgare. I lokalen fanns ingen information eller anpassat dryckerbjudande, dock hade personalen full koll. De berättade att vi kan få dryck i mindre volym, kanonbra.

Vi slår oss ner vid ett bord och snabbt kommer en tallrik var till bordet. Dock ligger det inte en hamburgare där utan snarare en toast med kött. Mackan är lite kall men god! Köttet är bra tillagad, brödet lika så (inte för hårt stekt) och dressingen har en tydlig smak av senap. Gott och bra anpassad storlek!

⭐ 4 / 5

+ Ester Kök & Bar

Nästa stopp blir för oss Ester Kök & Bar. Här får vi snabb information om att det är på våning 2 det händer. Vi kommer fram till baren, visar våra band, får veta att det finns rekommenderad dryck (bland annat ett lokalt öl) och får svara på frågan om vi vill ha vanlig eller vegetarisk mat. Vi kör på ”vanlig” vilket är Esters Bouef Bourguignon på svensk oxkind som serveras med svartrot- och potatispuré. Rätten läggs upp framför oss och med mat och dryck i handen letar vi upp ett bord.

Maten är otroligt god! Köttet är mört och fint och det är bra med en mindre portion. Allt känns genomtänkt.

⭐ 5 / 5

+ El Gordo

Efter en stund på Ester Kök & Bar promenerar vi vidare till Atollen och El Gordo. Vi blir glatt välkomnade och placerade vid ett bord. Där får vi veta att de har ett erbjudande på dryck för Moveat-gästerna så vi beställer snabbt varsitt glas cava. En klunk senare serveras ett flatbread med burrata. Portionen är fint anpassad för en person och smakar väldigt gott. Flatbreaden är toppad med ugnsbakade tomater, burrata och det smakar sött och salt på samma gång. Väldigt väldigt gott!

⭐ 5 / 5

+ Cyrano

Vi lämnar Atollen och går vidare till Östra Storgatan och går in på Cyrano. Här får vi lite oklar service men vi beställer dryck och slår oss ner vid ett bord. Här väljer hela sällskapet att köra på vegan-alternativet vilket är en pizzaslice av Pizza Verte med tomatsås, mjölkfri ost, champinjoner, oliver, biffstyle och ruccola. Slicen serveras på en vanlig tallrik med pizzasallad och det känns lite trött. Visst hade det varit roligare med en mini-pizza per person. Smakerna är okej, men det är inget som sticker ut!

Minus för att de inte erbjuder någon anpassad dryck.

⭐ 2 / 5

+ Wienerkonditoriet

Så har det blivit dags för dagens sista stopp och vi styr stegen mot Wienerkonditoriet. Här utlovas en kokostopp, vi förväntar oss en skum-variant men inser att det är en klassisk kokostopp som serveras. Det finns ingen anpassad dryck utan det är en kokostopp som ställs fram. Vi väljer att komplettera med en cappuccino.

Vi sitter en stund på kaféet och summerar dagen innan vi lämnar och Moveat är slut för den här gången.

⭐ 1 / 5

Så hur skulle jag summera Moveat? Ett oväntat trevligt och välsmakande koncept! Kul att det arrangeras på dagtid och ett roligt sätt att uppleva flera matställen under en dag. Gillar även variationen på maträtter och att många ställen hade tänkt till med dryck. Jag kan varmt rekommendera att testa Moveat nästa gång det kommer till Jönköping ⭐⭐⭐⭐⭐

Lämna ett svar