En vegansk energilunch hos OAS

Det är höst igen och med det de gråa dagarna. Vissa dagar är gråare än andra och det finns några sätt att göra en grå dag liiite roligare. Ett tips är att välja ett lunchställe som erbjuder en energigivande lunch. Ett ställe som absolut når upp till det är OAS.

Vid det här besöket är det några gäster före oss i kön, men det gör bara att vi kan kolla igenom menyn ordentligt. Den här dagen består menyn av bland annat soppa, sallad och bowls. Jag väljer att testa deras Mexican Bowl och förväntar mig en tacotallrik utan kött, typ… Betalning görs vid kassan och vi väljer att sätta oss på nedervåningen.

Lokalens inredning med naturfärger, gult och roliga detaljer har gett mig ny energi redan innan maten serveras. När tallriken ställs ner framför mig är tankarna om en grå tacotallrik långt borta. Här är det flera olika färger som poppar i skålen, det ser väldigt gott ut!

I skålen finns en quinoablandning, picklade morötter, en typ av tomatsalsa, en majs- och bönblandning, vattenmelonskivor och i mitten en sås. Och tacochips, såklart. Jag hugger in och känner hur smakerna sprider sig i munnen. Den syrliga moroten möter de andra delarna fint. Såsen, som är en tunnare guacamole, har en hetta som är välbalanserad och god mot de andra ingredienserna. Chipsen går fint att äta ihop med de olika delarna och tillför ett gott crunch. Att runda av måltiden med vattenmelon höjer upplevelsen.

En välbalanserad bowl med flera delar som är goda för sig och som en helhet. Det är olika konsistenser och smaker som möts och det är en väldigt god lunchrätt. Färgerna på tallriken har tillfört en energiboost och efter måltiden känns hösten (och dagen) lite lättare.

Vi avrundar besöket med en kopp kaffe och lämnar sedan den mysiga OASen för den här gången. Helt klart en lunchrätt jag vill återkomma till.

Lämna ett svar