Välsmakande men långsam premiärmiddag på NÒR

När det händer något nytt i Jönköping går det liksom inte riktigt hålla sig därifrån. Så även om Glenn nyligen besökte Quality Hotel Matchs restaurang Brasserie NÒR för en lunch, kommer här en recension av ett kvällsbesök.

Trots att det är en vardagskväll är det mycket folk i lokalen. Några verkar bara vara där för dryck, andra för kvällsmöten och ytterligare några för middag. Även om hela bottenvåningen är restaurang känns det mysigt, kanske mycket tack vare att frukostdelen är avskärmad. Smart sätt att skapa en mysig stämning!

Det enda som gör att lokalen inte är optimal är takhöjden. Ljudet är jobbigt och det är svårt att höra vad som sägs runt bordet. Vad personalen säger blir också svårt att uppfatta.

Men till slut har vi blivit redo att beställa. Jag väljer Mandelpotatis & Löjrom till förrätt och Hälleflundra till varmrätt. Vi får förklarat för oss att vi behöver lägga till sides till varmrätten (vilket jag tycker är lite dåligt kommunicerat på menyn och oklart generellt), men jag kör utan.

Efter en precis lagom lång stund serveras förrätterna. Min ser väldigt välsmakande ut! Rätten består av en frasig potatiskaka med Västerbottenost, karamelliserad lök, löjrom från Bottenviken, crème fraîche, hackad rödlök, citron och dill. Det är generöst med löjrom och det gör att varje tugga har en del av det röda guldet. Kakan är fint bakad och möter smakerna på ett bra sätt. Mycket gott och en bra start på måltiden – precis som en förrätt ska vara!

Vi äter upp och det tar lite tid innan tallrikarna dukas av. Trots att det nu är färre gäster i lokalen är servicen inte på tårna. Det visar sig bland annat när sällskapet vill beställa in mer dryck. Överlag är servicen långsam, osynkad och lite disträ under hela middagen.

Så efter en stunds väntan serveras varmrätten. När tallriken ställs ner framför mig känns det värt väntan. Wow, det ser så gott ut! Det är något speciellt när allt som utlovats i menyn tydligt finns presenterat på tallriken. Här är det raka rör!

På min tallrik finns, förutom en fin bit hälleflundra, blåmusslor, bakad svartrot, grillad lök, brysselkål, forellrom, gräslök och beurre blanc (smörsås för den som inte har koll eller orkar googla…). Det är upplagt på ett avslappnat men samtidigt prydligt sätt. Det känns genomtänkt och välarbetat.

Hur smakar det då? Otroligt gott!
Smakerna binder sig på ett fint sätt och konsistenserna höjer upplevelsen. Fisken är fint tillagad och rätten behöver absolut ingen side i min bok. Jag njuter av varje tugga. Och äter så långsamt jag kan.

När varmrätten är uppäten är lokalen nästintill tom. Vi avslutar med en kaffe och tackar sedan för oss.

Premiärmiddagen på NÒR var en väldigt välsmakande premiär. Dock sänker servicen och den höga takhöjden upplevelsen.
Men kanske är servicen något som kommer bli bättre med tiden. Jag kan bara hoppas att maten fortsätter att vara på den här nivån.

Lämna ett svar