Lunch på höghushotellet – en lätt Match?

september, 2022

Trots att vi som största oberoende mat- och restaurangguide i Jönköping inte var bjudna till invigningen av Quality Hotel Match så kände jag att det var läge att prova så snart som möjligt.

Hotellet har ju minst sagt varit omdiskuterat i många herrans år, där det finns tydliga läger för och emot.

Min personliga uppfattning är positiv, ett positivt tillskott i området som skapar möjligheter men ändå försöker att ta vara på historiken. Förhoppningen hos mig är att det ger mer skjuts åt det mysiga området så fler typer av aktörer kan verka och överleva där.

Men det kan vi lämna åt sidan, nu var det ju maten och närmare bestämt deras lunch som jag har testat.

Entrén till NÒR, som hotellets restaurang heter, är för den som är här första gången lite otydlig, genom receptionen och ner en trappa. Hittade inte direkt en entré som var öppen från Tändsticksområdets sida, trots att det fanns en skylt. Men det kan ju vara jag som är vilse…

Givetvis är lobby och allt superfräscht, det är ju knappt en vecka gammalt. Väl nere i restaurangen så passerar man en stor bar och lounge innan man kommer fram till hovmästarpodiet. Snabbt är personal framme och ger mig plats och meny, trots en ganska full restaurang.

Lunchmenyn består av en dagens och som alternativ veckans vegetariska eller någon av de fasta alternativen. Personalen är på tårna och precis när jag läst klart menyn kommer de och tar min beställning. Jag väljer dagens som är fisk, Kolja med forellrom, tomat concasse, fänkål och brynt smör.

Någon minut senare får jag en liten salladstallrik framför mig.

Det går snabbt att få maten, fisken ser aptitlig ut och det är rejält med brynt smör. Potatis serveras i en liten skål bredvid och hela känslan är kvalitet och service.

Dags att smaka, och det är bra. Inte perfekt men bra. Fisken är något torr och saknar lite sälta, men det rikliga smöret hjälper till att dölja det så det blir bra ändå.

Det är en rejäl portion och även jag som brukar vara stor i maten blir mätt.

Lite under tidspress får jag skippa kaffet men vad jag såg var det ingen liten kaka till kaffet.

Prisnivån på 135kr för lunchen är mycket konkurrenskraftig med tanke på service och upplevd kvalité.

Stället:

Allt är nytt och fräscht givetvis. Entrén kunde varit roligare dock.

Service:

Jag kände mig bortskämd på en lunchservering och det är ju bara topp.

Mat:

För att vara lunch är detta riktigt bra. En femma är inte långt borta.

Slutbetyg:

En stark fyra med tanke på pris kontra service och kvalitet Ska bli intressant att testa en kväll för att se om den då mer avancerade menyn håller och man kan överraska vad det gäller upplevt service och kvalitet i förhållande till pris.

    Skriv en kommentar

    * Copy This Password *

    * Type Or Paste Password Here *