Ointresserad personal sänker La Vue

Det är en solig fredag och klockan närmar sig 19.30 när vi kliver in på La Vue. Vi går in genom dörren som är mot stan och möts av en nästan tom undervåning. Innanför dörren står fem i personalen som vänder sig om och tittar på oss. Ingen hälsar, ingen säger välkommen och på egen hand hittar vi upp till restaurangen på våning 2.

Uppe blir utsikten över Munksjön tydlig direkt. På ena sidan en lång bar och på andra sidan runda soffor med matplatser. Även häruppe har vi svårt att få kontakt med någon i personalen och det är väldigt oklart vad vi förväntas göra. Till slut kommer en servitris fram och vi får vårt bord. Precis vid fönstret och med utsikt över Munksjön, bron och himlen. Bra så.

Vi kollar igenom menyn och jag bestämmer mig snabbt för Moules Marinières. En stund senare kommer servitrisen in igen men nu med en brödkorg, jag tar ett ljust bröd som borde vara mjukt men som mest blir som knäckebröd i konsistensen. Trist.

Sedan kommer maten in. Musslorna serveras i en stor kastrull, locket ställs smidigt vid sidan för skalen och till serveras pommes och någon typ av aioli. Det ser gott ut och jag hugger in direkt.

Musslorna är väldigt gräddiga och såsen är tjock i konsistensen. Det smakar inte särskilt mycket, egentligen bara en hint av vitt vin. Persiljan ligger i stora bitar på toppen av kastrullen och ger inte mycket smak till rätten. Smakmässigt känns det platt. Pommesen tycker jag dock är goda och aiolin till smakar fränt av vitlök så den låter jag vara.

Efter att vi har ätit upp blir vi osynliga för personalen igen. Ingen frågar om vi vill ha något mer och det tar lång tid innan de dukar av. Och när vi efter en stund bestämt oss för att gå (mycket för att ingen ser oss) tar det väldigt lång tid innan vi får betala. 

Hela besöket känns opersonligt och jag får tydligt känslan att jag som gäst inte är i fokus. Det här var mitt första besök på La Vue och jag är väldigt besviken när vi lämnar. Även om maten hade varit superbra hade servicen dragit ner även det.

Så. Trots fin utsikt, nya lokaler och en chans att göra något riktigt bra blev La Vue inte som förväntat. Jag hoppas kunna gå dit igen om ett tag och se om mitt premiär-besök bara var en ”dålig dag” eller om det består.

One thought on “Ointresserad personal sänker La Vue

Lämna ett svar