Vinyl, grönt, kaffe och sushi – fyra saker som är på gång i mat-Jönköping

Så var det dags för en liten uppdatering av vad som är på gång i mat-Jönköping igen. Här är fyra saker att hålla koll på framöver.

+ Vin & vinyl
Något spännande håller på och växer fram under Instagram-kontot ”Vinylvin”. Enligt beskrivningen handlar det om en discobistro med fokus på hög gastronomi. Vin, mat och vinyl – det låter rätt bra i mina öron!

I ett PM till JKPG Matguide meddelar någon bakom kontot att det handlar om en ny slags krog (Läs hela svaret nedan), dock vill de inte berätta något om var i Jönköping det blir. Vin & vinyl förväntas öppna under 2020.

Följ Vinylvin här!

+ Grönt
Nära Hovrättstorget har Grönt öppnat under våren. Ett kafé som serverar vegansk och ekologisk mat i form av bland annat sallader, bakverk och mackor. Jag har själv inte varit där än, men bara hört positivt av de som varit där.

Kul! Följ Grönt på Instagram här.

+ Caffe Nero
För den som ofta besöker Atollen är det här ingen nyhet, men i Coffeehouse by Georges tidigare lokaler växer Caffe Nero fram. Ett kaffehus som finns i olika länder i Europa, i Stockholm och nu snart i Jönköping. Spännande.

+ Sushi MOTO
Under maj ska en ny sushirestaurang slå upp dörrarna på Kyrkogatan, bredvid Kafé Braheparken. Det är kocken som tidigare drivit restaurangen Samurai på Öster som nu öppnar nytt.

Håll koll på Sushi Moto här!

Lämna ett svar