Brasserie Park – Ett säkert kort

Simon skrev ett inlägg för ett tag sedan om stammisrestauranger och favoriter man ofta återkommer till. Självklart har jag några sådana och en av dem är Brasserie Park. En torsdagskväll stod utemiddag på schemat och valet föll på Brasserie Park.

Lokalen, som i stort sett har varit likadan sedan starten, var halvfull när vi klev in. Bakom den långa baren stod en servitör, som vanligt, och tog emot. Vi fick vårt bokade bord, att just boka bord är ofta viktigt på Brasseriet enligt min erfarenhet. Är det mässa eller något annat event i stan är det ofta fullt.

Borden är runda, rätt små och med vita dukar. Hamnar man längre in i lokalen som vi gjorde nu, känns det lätt som man har lämnat Jönköping. Vi får menyn och jag ser att favoriträtterna finns kvar; moules frites, råbiff och Wallenbergare. Efter några funderingar faller valet på en stor råbiff.

En stund senare serveras maten och det ser väldigt gott ut. Brasseriets råbiff är klassisk med bland annat senap, kapris, rödlök, äggula och pommes. Det smakar väldigt bra. Varje del på tallriken (och pommesen bredvid) känns genomarbetade och bra gjorda. En tugga med en liten del av allt på tallriken gör mitt mat-hjärta glatt.

Servicen är som den brukar vara på Brasseriet, närvarande men ändå i bakgrunden. Visserligen missas en dryckesbeställning men i helheten gör inte det något. 

Mätta och glada betalar vi och lämnar Brasserie Park för den här gången. Skönt att en av mina favoriter i Jönköping återigen har visat sig vara ett säkert kort och får behålla sin position på min stammis-lista.

Lämna ett svar