En bättre klassiker på La Vue

Det är lördagskväll* när jag och ett gäng kompisar besöker La Vue. Vi har bokat bord och på våning två visar det sig att fler har tänkt likadant; det är fullt.

Jag har recenserat ett kvällsbesök på La Vue tidigare och även ett lunchbesök, så jag kan helt ärligt säga att mina förväntningar på mat och service inför den här kvällen är väldigt låga. Men som många gånger tidigare blir jag positivt överraskad.

Vårt sällskap blir placerade vid ett av de runda borden, halva sällskapet sitter i soffan och resterande personer på stolar. Det gör att vi på ett enkelt sätt kan hålla avstånd till varandra och sällskap bredvid – smart och bra.

Vi får in menyn och jag är – som väldigt ofta – sugen på att äta två förrätter som huvudrätt. Den här kvällen faller mitt val på Toast Skagen och Råbiff – två klassiker.

Rätterna serveras samtidigt och de ser väldigt goda ut. Toast Skagen ser riktigt bra ut med inte en för stor del skagen som lätt gör rätten för fet framför allt om brödet är smörstekt. Det behöver jag dock inte oroa mig för här; brödet är fint rostat och skagenröran är som utlovat toppad med forellrom.

Första tuggan av Toast Skagen är jublande god. Smakerna klickar perfekt och röran har helt rätt smaker, enligt mig. Den är fint avvägd och smälter i munnen. Citronen som pressas över ger det där lilla extra och tillsammans med en tugga bröd möts konsistenserna på ett fint sätt. Det är riktigt gott helt enkelt.

Och så vidare till Råbiffen då. Även den ser god ut och den är upplagd på ett fint sätt. Köttet smakar bra och alla klassiska tillbehör finns på tallriken, dock är det något som gör att det blir svårätet som helhet och det blir inte mer än okej. Jag tror det är den stora kaprisen som gör att det är svårt att få den fina helheten som en råbiff annars ger, det är helt enkelt svårt att äta allt på tallriken i en tugga. Synd, tycker jag. Jag är heller inte helt förtjust i den stort skurna rödlöken till, jag vill hellre att den är fint skuren i mindre bitar så allt (som redan nämnt) får plats i en tugga.

När maten är uppäten är jag dock nöjd. Det har smakat bra och varit en trevlig kväll. Trots full lokal har servicen varit bra och personalen uppmärksamma och lagom på.

Med andra ord erbjöd La Vue en trevlig och god middagskväll, där den ena klassikern var något bättre än den andra.

*Efter mitt besök på La Vue stängde restaurangen för sommaren. De öppnar igen i augusti.

Lämna ett svar