Nygammal smålänning flyttar in – Victor Sjölin är ny skribent på JKPG Matguide

Jag måste erkänna en sak. När jag i början av året skulle flytta hem till Småland igen efter 6 år i Stockholm för arbete och nästan lika länge i Linköping för studier var jag lite nervös.

En av de absolut bästa sakerna med att bo i huvudstaden var det enorma matutbudet. Sverige må historiskt sett ha haft en ganska svag restaurangkultur, men vi har alltid varit trendkänsliga. Därför är vi ofta tidigt ute med internationella mattrender, och i storstäderna kan man därför hitta mat från alla världens hörn. För en matälskare som mig, som alltid beställer det mest udda jag kan hitta på en meny, är det fantastiskt roligt.

När jag nu tillsammans med min fru flyttade hem till Jönköping var jag rädd att utbudet skulle vara som jag mindes det från min uppväxt i Nässjö; Pizza, pizza och om man har tur en ’svenskifierad’ asiatisk gatukiosk.

I jakt på spännande restauranger i min nya hemstad googlade jag runt, och hittade JKPG Matguide. Snabbt visade det sig att här finns massa spännande att utforska – och jag tänkte genast att jag vill vara en del av det! Så, här en kort introduktion om mig som förhoppningsvis ska bidra till att hjälpa fler hitta spännande matupplevelser här i Jönköping!

Namn: Victor Sjölin

Arbetar som: Säkerhetsspecialist med människa i fokus

Favoritkök: Kinesiskt och mexikanskt

Starkaste matupplevelse: Att köa för stående sushi tillsammans med välklädda japanska affärsmän på Tsukiji fish market i Tokyo

Paradrätt: Twice cooked pork på min wokbrännare

Vi ses!

Lämna ett svar