Högt och lågt på Asecs asiatiska bakgator

Luncher på shoppingcenter för lätt tankarna till de stora hamburgerkedjorna eller oinspirerad husman – sällan något som får ett foodie-hjärta att slå frivolter. Hur står sig SEN Street Kitchen, som lovar autentiska smaker och dofter från de östasiatiska huvudstäderna, mot de gamla bekanta valen? Vi har testat!

Valet föll på en klassisk vietnamesisk pho och en japanskt inspirerad laxbowl. Phon bjuder på en mustig och föredömligt klar buljong (ett av de flera sätt där pho skiljer sig från en japansk ramen, som oftast är betydligt grumligare). De tunna skivorna av nötkött är möra och goda och toppingen är fräscha. Portionen är generös och bör lämna de flesta mätta och belåtna.

Laxbowlen var god, men lämnar en del att önska. Det var ganska sparsmakat med lax, och den som fanns simmade i alldeles för mycket sesammajonnäs. Den ganska blyga smaken av rå lax får aldrig riktigt en chans. Salladslök och gurka var välkomna inslag av friskhet och krisp, men kunde trots detta inte rå på majonnäsduschen som bowlen avslutats med.  

Maten kommer i hyfsad tid och hämtas i baren. Inredningen i sig sticker ut och är trevlig, och för på ett träffande sätt tankarna till en blandning av ursprunget till just de rätter vi valt; Japan och Vietnam.

Sammantaget bjuder SEN Street Kitchen  på en aningen ojämn upplevelse. Menyn är dock spännande med rätter som man vanligtvis inte ser i Sverige, vilket åtminstone får denna street food-älskare att vilja komma tillbaka för att testa mer. Kanske är det på de lite mindre västerländskt anpassade rätterna (som pho) där konceptet funkar som bäst, snarare än de lite mer anpassade laxbowlsen? Vi är redo att testa igen, kanske med en malaysisk nudelsoppa denna gång?

Lämna ett svar