Balanserade smaker och generös topping på Sora Sushi

”Behövs ännu ett sushiställe i Jönköping?”, var min första tanke när Sora Sushi öppnade under 2021. Ett ganska långt tag senare har jag nu testat sushistället som ligger i Munksjöstaden.

Vid den här Sora Sushi-premiären beställer jag maten hem via Foodora. Beställning och leverans sker enkelt och smidigt som vanligt. Efter att ha sett flera bilder på Instagram från restaurangen är både förväntningarna höga och nyfikenheten stor.

När jag öppnar förpackningarna ser jag att alla tre varianter har generöst med topping. Det är ett plus i min bok – det bidrar ofta både med smak och utseendet på sushin. I lådorna finns varianterna California Roll, Salmon Roll och Tempura Roll. California Roll består av krabba, gurka, avokado och majonnäs. Salmon Roll består av halstrad fjordlax, inlagd rödlök och ärtskott samt toppas med chilimajonnäs. Tempura Roll består av friterade räkor, avokado, gurka och även den toppas med chilimajonnäs.

Jag börjar med att smaka en California Roll, den har en bra storlek och ingredienserna är bra balanserade. Sushi-biten smälter i munnen och gurkan tillför ett gott crunch. Lax-rullen står näst på tur. Den halstrade laxen som toppar rullen har en rökig smak som gör att smakerna poppar. Ärtskotten tillför crunch och den inlagda rödlöken ger en fin syra. En god sushi!

Och så är det dags att smaka rullen med den friterade räkan. Friterad sushi kan vara väldigt gott, men också mindre gott… Är biten för stor eller friteringen för hård tycker jag att det faller helt. Men så är det inte med Sora Sushis Tempura Roll. Räkorna är lagom friterade och tillsammans med de andra delarna är det en bra helhet.

Efter att ha mumsat en stund till och njutit av smakerna är maten slut. Nej, det kanske inte behövs ett sushiställe till men Sora Sushi verkar faktiskt ändå tillföra något. En vällagad sushi med bra balans och enkla men spännande kombinationer. Det faller mig verkligen i smaken!

Lämna ett svar