Mysig sommarkväll på Kroatorpet utan överraskningar

Sommaren har, som vanligt, sprungit förbi men visst går det att förlänga känslan av semester även när vardagen är här. Ett tips är att besöka Kroatorpet en varmare kväll, slå sig ner vid något av borden utomhus och beställa mat från deras sommarmeny. Självklart är tipset baserat på ett besök som innehöll just det!

När jag besöker Kroatorpet den här kvällen är det otroligt varmt. Men vi hittar en mysig plats i skuggan och kommer fram till att dela på två rätter. På menyn finns flera rätter vi blir nyfikna på men bestämmer till slut att köra på Bookmaker toast och Kroatorpets charkbricka.

Beställning och betalning görs i kassan och efter en stund är det dags att avnjuta maten. Toasten serveras med en sidesallad och toasten är generöst toppad med riven pepparrot. Den ser väldigt god ut!

Charkbrickan är fint upplagd på en bricka (Nehe…?!) med två stora rostade brödskivor som tydligt tar upp en del plats.

Vi börjar med att dela på toasten. Den skivade oxfilén med dijonmajonnäs, äggula, tomat, sallad, picklad rödlök, riven pepparrot och smörstekt surdegsbröd har många olika smaker och konsistenser. Den är god, köttet är bra tillagat. Jag tycker om att brödet inte är för hårt stekt, utan går fint att dela utan att all kraft får användas… Majonnäsen med en fin smak av dijon är pricken över i:et.

Efter några tuggor är det dags att bryta av med charkbrickan. Jag gillar att det är en bra mix och det är gott att det är ”mycket” av oliver, cornichons, färskostfylld chili och inlagda kronärtskockor. Gruyère-osten, fänkålssalami och lomo-skinkan smakar bra och är en bra mängd. Det som sänker charkbrickan är de två skivor smörstekta och rostade surdegsbröd som ligger på brickan. De är väldigt stora och hade nog varit bättre om de varit delade och kanske hade det räckt med en?

Totalt sett har vi en trevlig middag och miljön, även om vi inte har utsikt över Vättern, är trevlig. Det är gott, känns genomtänkt och vällagat även om det också är säkert och utan överraskningar.

Lämna ett svar