Square of Love – El Duderino arrangerar festival

El Duderino arrangerar den 29 och 30 juli festivalen Square of Love. En festival med, enligt de själva, ett unikt utbud av dryck som blandas med ett gäng artister, mat och gött häng.

Jag har växlat några ord med Stefan Skotte, en av personerna bakom El Duderino.

Tjena Stefan! Kul med festival, hur kommer det sig att ni anordnar detta?

”Vi gör detta för att dra vårt strå till stacken för att aktivera Jönköping och göra vår egen stan än mer händelserik och attraktiv. Tanken har varit med oss i åtta år att det vore skoj att göra något annat med torget än ”bara” en parkeringsplats plus att vi har så himla mycket vi både vill och kan göra men hämmas av plats, med hjälp av torget kan vi nu göra verklighet av några av alla våra konstiga idéer!”

Vad kan man som gäst förvänta sig på Square of Love?

”Man kan förvänta sig en festival med fokus på dryck men med inslag av mat och artister! Det unika är att vi faktiskt har 30 barer med minst lika många varumärken, jag har inte sett ett sånt tilltaget utbud av dryck i kombination med en festival någon annanstans.”

Vad ser ni själva mest framemot under festivaldagarna?

”Det vi mest ser framemot är att se massor glada människor som bidrar till en stadsfest som vi hoppas blir återkommande.”

Så ni tänker att detta ska bli ett återkommande event?

”Ja om det uppskattas och om det är ekonomiskt hållbart för oss så kommer vi definitivt försöka aktivera torget eller andra ytor framöver. Även om man inte har dessa artister som sina favoriter eller om man inte gillar årets drycker eller mat så köp biljetter och bidra till detta så kan vi arrangera detta nästa år igen och kanske passar det bättre i smaken, men det kräver ju att det finns ekonomiskt underlag så stöd vår festival så vi tillsammans med er gäster kan se till att Jönköping får ännu större nöjesliv!”

Det finns alltså biljetter kvar?

”Det finns i skrivande stund gott om biljetter kvar men det säljs varje dag och det ökar varje dag så man bör införskaffa sig plåtar så snabbt som möjligt!”

Jag såg att ni sökte lite festivalpersonal, har ni fått ihop alla ni behöver?

”Vi har skrapat ihop cirka 85 personer som hjälper oss vilket känns extremt motiverande och vi står ödmjuka inför all stöttning vi fått, så just nu är bemanningen klar. Stort tack till alla som ställer upp!”

Hur ser planerna ut, kommer ni arrangera andra typer av event och happenings?

”El Duderino kommer fortsätta leverera event som gör avtryck, det är ju lite av ryggraden i det vi gör men om det blir fler event av den här storleken återstår att se, funkar Square of Love bra så kommer det absolut bli fler stora och konstiga event!”

Stort tack Stefan för att jag fick några minuter av din tid och hoppas festivalen blir en dundersuccé, vi ses där!

”Tack själv! Varmt välkommen till dig och alla andra!”

Biljetter köps här. Festivalen arrangeras på Östra torget i Jönköping den 29 och 30 juli 2022.

Lämna ett svar