Nikki Bar – Modernt, finstämt och väldigt gott

Wayne’s Coffee har givit plats åt Nikki Bar. Mellan Kanalplan och Atollen  har kaffe och fika fått stryka på foten till förmån för ambitiös modern restaurangmat. Jönköpingsborna är de stora vinnarna.

Vi var på jakt efter en restaurang för att fira bröllopsdag, och relativt nyöppnade Nikki Bar kändes på förhand som ett klockrent val.

Ett av de mest slående inslagen i Nikki Bar är den ljusa luftiga lokalen. I princip hela restaurangen är omgiven av stora höga glasrutor, och restaurangen placering ger en känsla av att man befinner sig i händelsernas centrum. Den böljande formen med det stora ljusinsläppet gjorde att det fanns gott om ljus trots den molninga himlen, och inredningen är klassiskt modern och känns aldrig trång som vissa ställen kan göra.

Vi bestämde oss för att vi ville testa så mycket som möjligt och beställde därför in samtliga mellanrätter på menyn. Trots en relativt fullsatt lokal en regning tisdagskväll var servisen snabb och uppmärksam, och vi behövde inte vänta länge på maten, som kom i omgångar. Stämningen och lokalen är familjär, och möjlighet finns att sitta i baren och ha kontakt med de trevliga kockarna.

Maten då? Laxtatakin var fräsch och matchades fint med sesamolja, och råbiffen var en av de bästa jag smakat med den friska picklade löken, den umamipackade parmesanen och krispet från kadayifen (friterade tunna degtrådar). Första omgången följdes av en tagliatelle på rotfrukter som vi upplevde som väl tung och oljig och kunde ha tjänat på något inslag av syra, men räddades sedan vackert upp av en fräsch burrata med goda tomater och en drömmigt frasig kantarelltoast med en god dillgarnering.

Som helhet upplever vi Nikki som ett väldigt trevligt nytt inslag på Jönköpingsmatscen, och perfekt för de som vill att både maten och lokalen ska vara lyxig och modern. Vi kommer definitivt återvända.

STÄLLET – 5

Luftigt, ljust, modernt och centralt. Roligt att känna sig som en del av stadsmiljön medan man äter.

SERVICE – 4

Bra bemannat och uppmärksamt – som det ska vara.

MATEN – 5

Finstämt, väldigt gott och med en av de bästa råbiffar jag ätit.

SLUTBETYG – 5

En rakt igenom stark helhet gör Nikki Bar till ett toppenställe för de som vill uppleva modern mat i central och lyxig miljö.

One thought on “Nikki Bar – Modernt, finstämt och väldigt gott

Comments are closed.