En ännu oupptäckt frukost på Nikki

Den första gången jag besöker Nikki är en vintrig lördagsmorgon. Kylan och blåsten vid Munksjön har på vägen dit kylt ner mig så det känns extra varmt och välkomnande när jag går in i lokalen. Personalen står och förbereder för dagen och lägger upp nybakade bakverk på disken.

Nikki har förstås varit på min radar en tid. Bilderna på maten har synts på Instagram och så har jag såklart läst Victors recension. För ett tag sedan gick Nikki ut med att de även serverar frukost och då tänkte jag att nu är det dags för premiär-besöket.

Just den här lördagen är det tomt i lokalen. Jag och Glenn, JKPG Matguides skribent, får beställa i lugn och ro. På disken ligger nybakade bullar och det är svårt att inte ”falla dit”.

Jag lyckas att hålla fokus på frukost och beställer gröt och ett fröknäcke med avokado och ägg. Betalning sker vid disken och vi får med oss vårt bryggkaffe direkt.

En liten stund senare serveras gröten och fröknäcket till vårt bord. En i personalen kommer förbi och häller upp vatten i våra glas, en liten detalj som höjer upplevelsen. 

Gröten är tydligt toppad med rivet äpple och hallon. Gröten har med största sannolikhet en bas på havregryn men innehåller också några andra fröer. Men det är toppingen som höjer smakerna. Nötterna ger crunch, det rivna äpplet tillför en sötma och fräschör. Hallonen tillför syra och tillsammans med den skummade mjölken smakar det väldigt bra. Absolut en gröt i min smak!

Finns det plats kvar för ett fröknäcke med avokado kanske du undrar nu? Ja men absolut! Vi har ingen stress vid besöket så vi äter i den takt maten kräver. 

Fröknäcket är generöst toppar med avokado, ett kokt ägg och några gröna blad. Jag jämför det här knäcket med Stuks motsvarighet och visst är det här minst lika gott om inte godare.

Den mjuka avokadon i kombination med knäcket är väldigt gott. Ägget är så nära perfektion som det går och ger ett bra tillägg. Men det är inget nytt direkt….

Under måltiden kommer personalen förbi och erbjuder påtår på kaffet. Ännu ett plus i min bok.

Lokalen fylls på med några fler sällskap under tiden vi är där, men det är lugnt. Det här frukoststället är nog ännu oupptäckt, men visst är det bland det trevligare i Jönköping.

Mysig lokal, bättre service än förväntat och goda frukosträtter som ger en bra start på dagen.

STÄLLET – 4

Mysig lokal där varje detalj känns noga utvald. Det är både kalt och ombonat på samma gång och känns väldigt skandinaviskt.

SERVICE – 4

Mycket bättre service än förväntat! De små detaljerna i att servera vatten vid bordet och komma ut med kaffe-påtår spelar roll.

MATEN – 4

Både gröten och fröknäcket är väldigt gott! Gröten känns noga genomtänkt med de olika delarna som möter varandra. 

SLUTBETYG – 4

En stark fyra till Nikki! Ett väldigt trevligt frukostställe.